Părerea oamenilor
O familie din municipiu şi-a petrecut vacanţa într-un circuit care a pornit de la Cazanele Dunării până la Turda apoi până pe litoral. Cum s-au întors în judeţ, însă, toată încărcătura pozitivă, de vacanţă, s-a epuizat rapid, pe drumurile botoşănene.
"Am umblat prin sate, prin oraşe, a fost minunat. Am dat şi de drumuri care nu erau asfaltate, dar stratul de piatră era ca lumea, nu vorbim de piatră spartă. Dar când am intrat în judeţ, s-a simţit! Sunt patriot, sunt botoşănean, dar parcă mai rău ca la noi nu e pe nicăieri", spune Florin, şofer de-o viaţă.
O părere similară ne-a expus o botoşăneancă plecată în vacanţă cu câteva prietene. "Am ajuns printr-un judeţ despre care noi râdem de leşinăm- Vasluiul. Dar, scuzaţi-mă, până şi drumurile comunale şi săteşti sunt asfaltate, cu indicatoare, făcute gospodăreşte. Când am ajuns la Iaşi, am zis să scurtăm prin Plugari- Prăjeni. Sectorul de Iaşi este impecabil, ca în afară, dar când treci graniţa de judeţ, te enervezi imediat. Un drum făcut în bătaie de joc. Îmi pare rău, nimeni nu a făcut nimic pentru noi în ultimii zeci de ani, tot ce-am avut s-a stricat, la loc nu a pus nimeni", povesteşte botoşăneanca.
Părerea oficialilor
La fel de nemulţumit se declară şi preşedintele Consiliului Judeţean Botosani, Costică Macaleţi, cel puţin de starea drumurilor judeţene, de care instituţia pe care o conduce răspunde.

De asemenea, în planul CJ intră şi declasificarea unor drumuri judeţene care să fie preluate de comune, lucru care se poate face prin Hotărâre de Guvern. "Mă refer la Hăneşti- Manoleasa, pe care circulă foarte puţine maşini şi e mai degrabă la îndemnâna unităţilor administrativ- teritoriale să se gospodărească. După cum ştiţi, Ordonanţa de Guvern 28, privind modernizarea drumurilor comunale, a aranjat foarte bine drumurile, iar orice analiză arată că mai bine se pot organiza comunele decât noi, ca judeţ. Probabil vom clasifica drumul către Vama Racovăţ, pe care să-l facem drum naţional, pentru că e drum care iese din ţară. În plus, în curând trebuie să se facă recepţia finală la drumul Mihăileni- Lozna, cu peste zece kilometri şi Cuza Vodă- Viişoara, pe cinci kilometri", adaugă preşedintele Consiliului Judeţean.
Până una-alta, ne rupem maşinile pe drumurile pe care le avem şi cu care nu ne mândrim deloc. Ba ne mai pun în pericol şi viaţa. Citiţi aici de ce:
Șansa la viață a pacienților botoșăneni, pusă în pericol de drumurile proaste! Medic: "Vrem să atragem atenţia că..."