Reţete naturiste pentru combaterea respiraţiei urât mirositoare

Halena (respiraţia urât mirositoare) poate fi combătută cu succes prin intermediul preparatelor fitoterapeutice.

Iată câteva reţete recomandate pentru această afecţiune.

Pentru uz intern:

Amestec de plante:- fructe de chimion (20 g);- frunze de eucalipt (20 g);- fructe de fenicul (20 g);- frunze de dafin (20 g);- frunze de mentă (30 g);- fructe de anason (30 g).

MACERAT: din tot amestecul, uscat şi măcinat, ţinut timp de 10 zile într-un litru de vin roşu şi 200 ml de alcool de 70 de grade. Se strecoară şi se beau 3 păhărele pe zi.

Amestec de plante:- fructe de anason (30 g);- frunze de salvie (20 g);- herba de cimbru de cultură (20 g).

DECOCT: din tot amestecul, uscat şi măcinat, la 500 ml de vin; se fierbe 10 minute, se infuzează 10-15 minute, se strecoară şi se bea prin înghiţituri rare.

Pentru uz extern:

Nuc:

DECOCT: din 3 linguri de frunze, uscate şi mărunţite, la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se strecoară şI se face gargară de mai multe ori pe zi, din care una seara înainte de culcare.

Rozmarin:

DECOCT: dintr-o lingură de frunze, uscate şi mărunţite, la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se strecoară şi se foloseşte pentru clătirea gurii după fiecare masă.

Cimbrişor:

DECOCT: din 2 linguri de herba, uscată şi mărunţită la 250 ml de apă rece; se fierbe 5-10 minute, se lasă vasul acoperit pentru infuzare timp de 15 minute, se strecoară şi se foloseşte pentru clătirea gurii după fiecare masă.

Amestec de plante:- flori de coada-şoricelului (15 g);- rizomi de obligeană (10 g);- flori de muşeţel (10 g);- fructe de schinduf (10 g).

INFUZIE: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat, la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 10-15 minute, se strecoară şi se foloseşte pentru gargară sau clătirea gurii după fiecare masă.

Amestec de plante:- fructe de ienupăr (10 g);- frunze de roiniţă (10 g);- frunze de mentă (10 g);- frunze de pătrunjel (10 g).

INFUZIE: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat la 250 ml de apă clocotită; se infuzează, acoperit, 15 minute, se strecoară şi se foloseşte la clătirea gurii după fiecare masă.

Amestec de plante:- flori de muşeţel (10 g);- fructe de anason (10 g);- rădăcini de sclipeţi (15 g);- frunze de salvie (15 g).

DECOCT: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se strecoară şi se foloseşte la clătirea gurii după fiecare masă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Miss și Mister ATL 2025: Un Bal al Bobocilor și „o seară magică”, marca Laurian! (Foto)

astăzi, 19:12

Seara de 21 octombrie a fost dedicată elevilor Colegiului Național „A.T. Laurian” din Botoșani. Unii și-au pus amprenta în organizarea mult așteptatului Bal al Bobocilor, iar alții s-au buc...

Alegeri în comuna Mihai Eminescu, după demisia lui Verginel Gireadă!

astăzi, 17:35

În ședința de Guvern care a avut loc, joi, s-a adoptat Hotărârea de Guvern care stabilește data alegerilor parțiale în mai multe județe din țară, inclusiv pentru funcția de ...

Zeci de cercetători din lume vin la Botoșani pentru Seminarul Internațional „Dimitrie Cantemir”!

astăzi, 17:10

Municipiul Botoșani va fi inclus din nou în rândul gazdelor celei de-a 45-a ediții a Seminarului geografic internațional „Dimitrie Cantemir”. Evenimentul va fi organizat ...