Reţete naturiste pentru combaterea respiraţiei urât mirositoare
Stiri Botosani Monday, 16 December 2013 ActualitateIată câteva reţete recomandate pentru această afecţiune.
Pentru uz intern:
Amestec de plante:- fructe de chimion (20 g);- frunze de eucalipt (20 g);- fructe de fenicul (20 g);- frunze de dafin (20 g);- frunze de mentă (30 g);- fructe de anason (30 g).
MACERAT: din tot amestecul, uscat şi măcinat, ţinut timp de 10 zile într-un litru de vin roşu şi 200 ml de alcool de 70 de grade. Se strecoară şi se beau 3 păhărele pe zi.
Amestec de plante:- fructe de anason (30 g);- frunze de salvie (20 g);- herba de cimbru de cultură (20 g).
DECOCT: din tot amestecul, uscat şi măcinat, la 500 ml de vin; se fierbe 10 minute, se infuzează 10-15 minute, se strecoară şi se bea prin înghiţituri rare.
Pentru uz extern:
Nuc:
DECOCT: din 3 linguri de frunze, uscate şi mărunţite, la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se strecoară şI se face gargară de mai multe ori pe zi, din care una seara înainte de culcare.
Rozmarin:
DECOCT: dintr-o lingură de frunze, uscate şi mărunţite, la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se strecoară şi se foloseşte pentru clătirea gurii după fiecare masă.
Cimbrişor:
DECOCT: din 2 linguri de herba, uscată şi mărunţită la 250 ml de apă rece; se fierbe 5-10 minute, se lasă vasul acoperit pentru infuzare timp de 15 minute, se strecoară şi se foloseşte pentru clătirea gurii după fiecare masă.
Amestec de plante:- flori de coada-şoricelului (15 g);- rizomi de obligeană (10 g);- flori de muşeţel (10 g);- fructe de schinduf (10 g).
INFUZIE: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat, la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 10-15 minute, se strecoară şi se foloseşte pentru gargară sau clătirea gurii după fiecare masă.
Amestec de plante:- fructe de ienupăr (10 g);- frunze de roiniţă (10 g);- frunze de mentă (10 g);- frunze de pătrunjel (10 g).
INFUZIE: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat la 250 ml de apă clocotită; se infuzează, acoperit, 15 minute, se strecoară şi se foloseşte la clătirea gurii după fiecare masă.
Amestec de plante:- flori de muşeţel (10 g);- fructe de anason (10 g);- rădăcini de sclipeţi (15 g);- frunze de salvie (15 g).
DECOCT: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se strecoară şi se foloseşte la clătirea gurii după fiecare masă.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Miss și Mister ATL 2025: Un Bal al Bobocilor și „o seară magică”, marca Laurian! (Foto)
Seara de 21 octombrie a fost dedicată elevilor Colegiului Național „A.T. Laurian” din Botoșani. Unii și-au pus amprenta în organizarea mult așteptatului Bal al Bobocilor, iar alții s-au buc...
Alegeri în comuna Mihai Eminescu, după demisia lui Verginel Gireadă!
În ședința de Guvern care a avut loc, joi, s-a adoptat Hotărârea de Guvern care stabilește data alegerilor parțiale în mai multe județe din țară, inclusiv pentru funcția de ...
Zeci de cercetători din lume vin la Botoșani pentru Seminarul Internațional „Dimitrie Cantemir”!
Municipiul Botoșani va fi inclus din nou în rândul gazdelor celei de-a 45-a ediții a Seminarului geografic internațional „Dimitrie Cantemir”. Evenimentul va fi organizat ...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.93 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici