Reţete naturiste pentru combaterea respiraţiei urât mirositoare
Stiri Botosani Monday, 16 December 2013 ActualitateIată câteva reţete recomandate pentru această afecţiune.
Pentru uz intern:
Amestec de plante:- fructe de chimion (20 g);- frunze de eucalipt (20 g);- fructe de fenicul (20 g);- frunze de dafin (20 g);- frunze de mentă (30 g);- fructe de anason (30 g).
MACERAT: din tot amestecul, uscat şi măcinat, ţinut timp de 10 zile într-un litru de vin roşu şi 200 ml de alcool de 70 de grade. Se strecoară şi se beau 3 păhărele pe zi.
Amestec de plante:- fructe de anason (30 g);- frunze de salvie (20 g);- herba de cimbru de cultură (20 g).
DECOCT: din tot amestecul, uscat şi măcinat, la 500 ml de vin; se fierbe 10 minute, se infuzează 10-15 minute, se strecoară şi se bea prin înghiţituri rare.
Pentru uz extern:
Nuc:
DECOCT: din 3 linguri de frunze, uscate şi mărunţite, la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se strecoară şI se face gargară de mai multe ori pe zi, din care una seara înainte de culcare.
Rozmarin:
DECOCT: dintr-o lingură de frunze, uscate şi mărunţite, la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se strecoară şi se foloseşte pentru clătirea gurii după fiecare masă.
Cimbrişor:
DECOCT: din 2 linguri de herba, uscată şi mărunţită la 250 ml de apă rece; se fierbe 5-10 minute, se lasă vasul acoperit pentru infuzare timp de 15 minute, se strecoară şi se foloseşte pentru clătirea gurii după fiecare masă.
Amestec de plante:- flori de coada-şoricelului (15 g);- rizomi de obligeană (10 g);- flori de muşeţel (10 g);- fructe de schinduf (10 g).
INFUZIE: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat, la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 10-15 minute, se strecoară şi se foloseşte pentru gargară sau clătirea gurii după fiecare masă.
Amestec de plante:- fructe de ienupăr (10 g);- frunze de roiniţă (10 g);- frunze de mentă (10 g);- frunze de pătrunjel (10 g).
INFUZIE: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat la 250 ml de apă clocotită; se infuzează, acoperit, 15 minute, se strecoară şi se foloseşte la clătirea gurii după fiecare masă.
Amestec de plante:- flori de muşeţel (10 g);- fructe de anason (10 g);- rădăcini de sclipeţi (15 g);- frunze de salvie (15 g).
DECOCT: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se strecoară şi se foloseşte la clătirea gurii după fiecare masă.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Iftime, după victoria în fața FCSB, 3-1: ”Avem un antrenor extraordinar, e meritul lui Leo Grozavu!”
Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a vorbit despre succesul echipei sale, la scurt timp după ce a învins-o pe campioana en-titre, FCSB, scor 3-1, în etapa 10 din Superliga. C...
”Ce rost are să vorbesc?” Gigi Becali a oferit o reacție scurtă după Botoșani - FCSB 3-1, apoi a închis telefonul!
FCSB a fost cea care a deschis scorul la Botoșani, prin Daniel Bîrligea, dar nu și-a putut menține avantajul. Botoșaniul a egalat după doar patru minute, iar în partea secundă a marc...
Bolojan: Nu vom putea coborî sub 8% cu deficitul până la finalul anului. Dar în 2026 îl aducem spre 6%
Premierul Ilie Bolojan a explicat, la Euronews, că deficitul bugetar al României nu va putea fi coborât în acest an sub 8% din PIB până la finalul anului, dar în 2026 s...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.88 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici