Resursa umană – vulnerabilitatea sau punctul forte al Regiunii Nord-Est? - Forumul Regional Nord-Est la Botosani

Preocupaţi de situaţia actuală a economiei regionale, în contextul crizei financiare  globale, Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est şi Centrul Europe Direct Nord-Est împreuna cu autorităţile publice locale din judetul Botoşani, vor organiza, în perioada  29-30 octombrie 2009, la Botoşani (Hotel Best Western Rapsodia), cea de-a VI-a ediţie a Forumului Regional Nord-Est România.

Pornind de la ideea că acum, mai mult ca oricând, trebuie acordată atenţie oamenilor şi indicate soluţiile disponibile pentru a-i sprijini pe aceştia să traverseze perioada de dificultate economică, forumul are drept temă principală investiţia în oameni – cea mai importantă resursă a oricărei regiuni, ca premisă pentru dezvoltarea sustenabilă. 

Autorităţi publice naţionale şi locale, oameni de afaceri, pedagogi şi analişti economici vor încerca să găsească răspuns următoarelor întrebări:
• Ce pârghii au autorităţile publice locale pentru a interveni în rezolvarea situaţiei sociale, în condiţiile în care tot mai mulţi locuitori ai regiunii îşi pierd locurile de muncă?
• Este sistemul de educaţie şi formare profesională suficient de adapatat şi motivant pentru a evita calificarea în domenii nesolicitate pe piaţa muncii?
• Care este nivelul de adaptibilitate al forţei de muncă?
• Care sunt modelele de succes în managementul resurselor umane?
• Ce surse de finanţare vin în întâmpinarea nevoilor de formare?

Structura generoasă a evenimentului va oferi cadrul care permite găsirea acestor răspunsuri printr-o serie de dezbateri publice – Tendinţe româneşti–soluţii europene, Profitabilitatea performanţei în managementul resurselor umane, Responsabilitatea socială-o soluţie împotriva recesiunii economice? Pornind de la premisa că trebuie dezbătute nu doar efectele, ci identificate cauzele, elevii din învăţămîntul preuniversitar, însoţiţi de dascălii lor îşi vor face cunoscute aspiraţiile, preocupările, dar şi îngrijorările în cadrul simpozonului "Ce fac pentru viitorul meu?".

"Simpla contemplare a datelor statistice şi a indicatorilor tehnico-economici ai Regiunii nu ne vor duce spre progres. Agenţia îşi ia foarte în serios rolul de generator de dezvoltare socio-economică a Regiunii şi intervine acolo unde au fost depistate vulnerabilităţi. De aceea, cel mai reprezentativ eveniment al ADR Nord-Est se focusează anul acesta pe resursa umană ca preocupare reală, un subiect des invocat în diferite medii, dar care reclamă o implicare riguroasă şi soluţii aplicate, care să ţină cont de specificul regional", a declarat Constantin Apostol-Director General ADR Nord-Est, iniţiator al evenimentului.

Dezbaterile vor fi completate într-un mod pragmatic prin Bursa de contacte "Proiecte europene la cheie" dedicată prezentării oportunităţilor de finanţare oferite de programele operaţionale sectoriale, bănci, alţi finanţatori, ocazie cu care trio-ul beneficiar- firmă de consultanţă- finanţator se poate întregi cu succes.

Sunt aşteptaţi la Forum toţi cei interesaţi de puncte de vedere pertinente, dezbateri de calitate, schimb de bune practici şi modele de succes, dar mai ales de soluţii pentru rezolvarea unor probleme de actualitate.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
170

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
938

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
462

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...