Restructurari la Scoala de Arte si Meserii Dorohoi!

Restructurari la Scoala de Arte si Meserii Dorohoi!

CATALINA LUPASCU, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani

In viitoarea sedinta a Consiliului Judetean se va discuta planul de scolarizare pentru Scoala de Arte si Meserii "Ion Pilat" Dorohoi, care aduce restructurari de personal.

"La Scoala de Arte si Meserii "Ion Pilat" avem restrangeri de activitate. Practic, se restrang 16 posturi, 6 posturi care au fost cerute de Minister inca de la inceputul anului prin ordonanta de Guvern si 10 posturi care au fost deja transformate de noi, intr-o sedinta anterioara, in 10 posturi de psihologi scolari", a precizat Catalina Lupascu, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

Desi au fost cadre didactice care au ramas fara posturi, vicepresedintele CJ sustine ca aceste modificari nu vor afecta in niciun caz activitatea scolii, ci dimpotriva, aceasta va dispune de numarul de elevi si profesori de care este nevoie.

"Este practic o reasezare a scolii, avand in vedere ca acolo am avut o fuziune, facuta in timpul unui an scolar, si nu a permis modificari majore, practic scoala se aseaza acum pe numarul exact de elevi si pe numarul de cadre didactice de care are nevoie, si personalul didactic auxiliar si nedidactic", a afirmat Lupascu.

Odata cu rezilierea posturilor, au fost si cadre didactice care au plecat din sistem, in timp ce din randul personalului nedidactic au fost persoane care au iesit la pensie sau au fost recrutate de alte institutii.

Tot in viitoarea sedinta a Consiliului Judetean va intra in discutie si planul de scolarizare pentru Scoala Populara de Arte Botosani unde, deocamdata, nu s-au inregistrat schimbari majore, numarul elevilor si disciplinelor ramanand acelasi.

"Deocamdata la Scoala Populara de Arta nu vor interveni schimbari majore deoarece un manager abia intrat in functie nu poate schimba fara a face o analiza clara a contextului in care institutia isi desfasoara activitatea si fara a avea un feed-back clar pentru oferta pe care deja o are, deci va ramane pe acelasi numar de elevi cu aceleasi discipline pe care le parcurg", a conchis vicepresedintele CJ, referitor la institutia la a carei conducere se afla, de putin timp, liberalul Liviu Andronic.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
20

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
124

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
82

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...