Funeriu: Diplomele obţinute la universităţile de top trebuie să fie echivalate automat

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat la videochatul Adevărul, că diplomele obţinute la universităţile de top trebuie să fie echivalate automat, însă a precizat că unele întârzieri în acest proces provin din cauză că există  specializări care nu se regăsesc în nomenclatorul din România.

"Diplomele obţinute la universităţile de top cred că trebuie să fie echivalate automat. Nu este firesc ca absolvenţii de la aceste instituţii să treacă printr-o procedura de echivalare. Se lucrează la aceste detalii tehnice şi sper că până în luna septembrie să avem un sistem online accesibil petntru toată lumea şi să nu se mai vina la minister. Dar există unele specializări care nu se regăsesc în nomenclatorul din România", a declarat Daniel Funeriu.

Numărul de studenţi care la terminarea facultăţii lucrează în domeniul în care s-au pregătit, este un semnal pentru autorităţi că universităţile dau oameni pe piaţa muncii, a mai spus oficialul.

"Evaluarea universităţilor trebuie să se facă pe baza celor care-şi termină studiile", a precizat Daniel Funeriu.

Cât priveşte elita universitară românească din străinătate, ministrul Educaţiei a adăugat că "România îi priveşte cu nonşalanţă pe aceşti elevi de elită din străinătate. Toţi tinerii din mediul rural care nu au un orizont educaţional trebuie ajutaţi. Am dus resursa umană la oraş cu rezultatul direct al destructurării satului românesc".

"Este greu, atunci când România trece printr-o perioadă dificilă, să-i atragi pe oameni care câştigă foarte bine în afară", a conchis oficialul, conform Realitatea.net.

www.edu.botosani.ro
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
5

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
37

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
21

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...