Reproșuri la adresa șefului IPJ aduse de un lider de sindicat al polițiștilor (video)

Reproșuri la adresa șefului IPJ aduse de un lider de sindicat al polițiștilor (video)

Liderul Sindicatului „Pro Lex”, fostul polițist Virgil Bordei, a reproșat conducerii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) dezinteresul față de problemele cu care se confruntă angajații.

În ședința de vineri a Comisiei pentru Dialog Social, sindicaliștii din ordine publică au expus o serie de nemulțumiri ale personalului IPJ, printre care și deficitul de specialiști în medicina muncii.

„Centrul Medical MAI are în schemă cinci medici. Este angajat un singur medic. Asta e situația în care ne aflăm. Accidente de muncă au fost și sunt, nu le raportează polițiștii. Nu știu de ce angajatorul nu s-a sesizat, pentru că obligația îi revine pentru sănătate și securitate în muncă. Nu știu de ce trebuie să solicităm noi să scoată posturi la concurs”, a spus Cătălin Corneanu, președintele Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual din cadrul IPJ Botoșani.

Coordonatorul „Pro Lex” a precizat că deficitul a fost semnalat șefului IPJ, comisarul Viorel Șerbănoiu, însă răspunsul primit nu a corespuns așteptărilor.

„Domnul comisar-șef Șerbănoiu s-a sesizat, dar dumnealui a făcut următoarea afirmație: nu intră în atribuțiile lui să intervină la șefii ierarhici de la nivel de minister și la nivel de Poliția Română. Ăsta a fost răspunsul. Și comunic eu, ca să știe toată lumea. În statului polițistului, este prevăzut că trebuie să ai grijă de sănătatea subordonaților. Păi stau și mă întreb cum are dumnealui grijă de sănătatea subordonaților. Ăsta nu este răspuns de șef de inspectorat. În calitate de șef de inspectorat, pui mâna pe telefon: „Domnule ministru, domnule director general, vă supun atenției următoarea problemă”. Sunt atâția bolnavi cronici care depindem de acea rețetă și nu avem la cine să mergem. Am sunat la singurul om în Inspectoratul de Poliție și săracul nu știa ce să facă. Vă dați seama, recomandarea a fost să mergem la medici de familie din rețeaua civilă, să luăm medicamente de acolo și să trimitem spre decontare la Ploiești, unde sunt șefii dumnealor, iar noi să primim decontarea după ce, în prealabil, primim certificatul de deces. Asta este în mintea unora care conduc destinele instituției denumite Poliția Română”, a afirmat Virgil Bordei.

Sindicatul Polițiștilor și Personalului Contractual (SPPC) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), organizația „Diamantul”, Sindicatul Național al Polițiștilor de Frontieră și cel al Polițiștilor de Penitenciare au înaintat Instituției Prefectului un memoriu, prin care reclamă faptul că salariile angajaților din apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență, având ca efecte suspendarea repetată a aplicării cadrului legislativ de salarizare (Legea 153/2017), dezechilibre și discriminare.

 

 

Spune-ne opinia ta