Replici acide intre fostul viceprimar si Ovidiu Portariuc, in prima sedinta a Consiliului Local!

Replici acide intre fostul viceprimar si Ovidiu Portariuc, in prima sedinta a Consiliului Local!

 FLORIN GHIORGHITA  

Divergente in ceea ce priveste situatia financiara a Primariei Botosani, intre primarul Ovidiu Portariuc si consilierul local Florin Ghiorghita, fost viceprimar al municipiului.

In cadrul sedintei ordinare de Consiliu Local de joi, alesii locali au votat o rectificare bugetara pozitiva a bugetului local.

Florin Ghiorghita a spus ca in acest an bugetul a fost rectificat de inca sapte ori pozitiv, ceea ce denota ca municipalitatea inca este pe plus.

"Asta denota faptul ca municipiul Botosani traieste, traieste cat de cat pe plus, deocamdata, inseamna ca bugetul la inceputul anului a fost foarte corect facut si bineinteles conform legii", a spus Florin Ghiorghita.

Declaratia sa a fost insa contrazisa de primarul Ovidiu Portariuc, care i-a replicat ca situatia financiara nu este chiar atat de roz si ca Primaria se afla intr-un blocaj, existand multe datorii de achitat.

"Intr-adevar bugetul traieste, dar traieste pe datorie si aceasta rectificare vine prin repartizarea unor fonduri de la Consiliul Judetean. Aproape jumatate se duc pentru plata constructorilor la Modern Calor, stiti foarte bine ca acolo lucrarile sunt aproape blocate. Noi suntem intr-un blocaj financiar. Situatia nu este atat de buna cum se prezinta. Jumatate din bani merg la Modern Calor pentru plata constructorului care refuza sa continue lucrarea pana nu primeste banii, o parte merg la constructorii care au terminat lucrarile la pietonale si strazi si 70.000 de lei la tramvai. Situatia nu este chiar roz si o sa o prezint in urmatoarele zile", a precizat edilul-sef al municipiului.

La randul sau, Florin Ghiorghita a mai spus: "Primaria nu traieste pe datorie si haideti sa nu ne pacalim pe chestia asta. Gradul de indatorare al municipalitatii este undeva la 17%. Deci haideti sa nu ne pacalim si sa spunem ca traim pe datorie la ora actuala. Ca sunt proiecte cu finantare europeana si se fac plati, dar mai apoi banii respectivi se intorc este adevarat, dar nu este vina noastra, a municipalitatii si a Consiliulul Local ca la ministere nu s-au decontat acei bani si pana acum nu s-au intors. Este treaba dumneavoastra de primar sa aduceti banii respectivi inapoi. Sunt ministrii dumneavoastra, sunt din partidul dumneavoastra, faceti in asa fel incat sa se deblocheze conturile".

Portariuc i-a spus ca aceast blocaj privind decontarile este de cateva luni, de pe vremea vechii puteri.

"Nu e vina noastra ca nu s-au facut pana acum rambursari, desi solicitarile sunt vechi de cateva luni. Noi suntem de doua saptamani aici, nu ne puneti noua in spate. Facem acum demersuri si de asta am stat patru zile pe la toate ministerele ca sa fortez lucrurile, sa primim banii pentru a debloca lucrarile si cu constructorii si cu termoficarea", a conchis primarul Ovidiu Portariuc.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
489

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
357

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
341

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....