Reluarea proiectelor POSDRU în învăţământul botoşănean, salutată de prefectul Costică Macaleţi

Reluarea proiectelor POSDRU în învăţământul botoşănean, salutată de prefectul Costică Macaleţi
Un număr impresionant dse cadre didactice şi elevi din nouă judeţe ale ţării, dar şi din Republica Moldova, au participat sâmbătă dimineaţă la deschiderea oficială a unui simpozion ce face parte dintr-un proiect POSDRU implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

Musafirii, sosiţi la Botoşani încă de vineri, vor asista timp de două zile la sesiuni de lucrări axate pe competenţe şi certificare IT, managementul situaţiilor de criză sau metode moderne pentru procesul de învăţare.

Prezent la deschidere, prefectul judeţului Botoşani a urat bun venit musafirilor, invitându-i să nu plece din judeţul Botoşani fără să viziteze locurile marcate de marile personalităţi născute pe aceste meleaguri.

Iată că folosim fonduri europene pentru îmbunătăţirea calităţii învăţământului românesc, pentru implementarea metodelor moderne de lucru, pentru un proces didactic cu rezultate superioare, adaptat, în cele din urmă, cerinţelor europene. Salut organizarea unui eveniment ca acesta, cu atât mai mult cu cât simpozionul este parte dintr-un proiect ce se regăseşte în obiectivele generale ale programului de guvernare actual, în ceea ce priveşte educaţia., a mai adăugat prefectul Costică Macaleţi.

Simpozionul se desfăşoară odată cu lucrările Conferinţei Regionale a reprezentanţilor Consiliilor Judeţene ale Elevilor, Regiunea Nord-Est, în cadrul căreia se vor desfăşura şi alegerile pentru Biroul Executiv al Consiliului Regional al Elevilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
166

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
172

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
252

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...