Reincep lucrarile la drumul judetean Iasi-Botosani!

Reincep lucrarile la drumul judetean Iasi-Botosani!
Pe 15 martie se vor relua lucrarile pe sectorul DJ 282 Iasi – Botosani. Firma care a cistigat licitatia de executie a lucrarilor, Euroconstruct Group SRL, se pare ca si-a rezolvat pentru moment problemele financiare.

"Incepind cu 15 martie, vechiul si noul Euroconstruct va putea incepe din nou lucrarile la drumul spre Botosani. Societatea spune ca are capacitatea sa finalizeze proiectul si inca se afla in termen. S-a stabilit un program mai alert de lucrari. Ei ar trebuie sa finalizeze in luna octombrie - noiembrie. Pentru binele locuitorilor din judet, dar si din judetele vecine, speram sa se finalizeze acest proiect", a spus Constantin Adascalitei, vicepresedinte al CJ Iasi.

Euroconstruct a cistigat licitatia cu o oferta financiara de 46,7 milioane de lei, fara TVA, lucrarile urmind sa se finalizeze pina la sfirsitul lunii octombrie.

Pe 16 martie vor incepe lucrarile si la DJ 248 Iasi-Vaslui. Ambele proiecte, pentru care CJ Iasi a cistigat finantare europeana, sint incadrate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est in categoria proiectelor cu risc ridicat de implementare.

Reprezentantii CJ au mai anuntat ca au contestat in instanta decizia Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) privind corectia de 5% primita pentru unele nereguli de la licitatia privind modernizarea DJ 282 Iasi - Botosani.

Conform MDRT, nu a fost respectat principiul egalitatii de tratament in evaluarea si selectia ofertantilor.

"Acum doua saptamini au fost depuse actele pentru contestarea sanctiunii de la MDRT. Actiunea a fost facuta la Curtea de Apel. Suma despre care se face referire are o valoare de 2,3 milioane de lei, inclusiv TVA. Pina in prezent nu au fost opriti decit 29.000 de lei, dupa care am facut actiunea in instanta", a afirmat Sebastian Tataru. Decizia Curtii de Apel poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Sursa: Ziarul de Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
247

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
292

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
187

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...