Reincadrarea personalului bugetar va fi monitorizata de agentiile de prestatii sociale

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a organizat un sistem de monitorizare si control la nivelul autoritatilor si institutiilor publice ale administratiei locale pentru evitarea erorilor aparute in aplicarea legii salarizarii unitare a personalului bugetar, potrivit unei declaratii apartinand secretarului de stat in MMFPS, Valentin Mocanu, facute, marti, in cadrul unei conferinte de presa.

"Avand in vedere ca, prin trecerea de la vechiul sistem la noul sistem de salarizare care presupune introducerea unor sporuri in salariul de baza, pentru a evita unele erori in aplicarea legii, in baza prevederilor art.10 din Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fondurile publice, s-a organizat un sistem de monitorizare si control al aplicarii prevederilor Legii-cadru  la nivelul autoritatilor si institutiilor publice ale administratiei locale, prin agentiile teritoriale pentru prestatii sociale si directiile generale ale finantelor publice teritoriale, din subordinea MMFPS si respectiv Ministerului Finantelor Publice (MFP)", a explicat secretarul de stat.

De asemenea, acesta a mai precizat ca, verificarea incadrarilor se va realiza de catre agentiile de prestatii sociale, in perioada 1 februarie - 31 martie 2010.

Totodata, potrivit informatiilor furnizate de MMFPS, ordonatorii de credite au obligatia ca, in termen de 5 zile lucratoare de la data comunicarii, sa corecteze eventualele reincadrari eronate si sa retransmita situatia reincadrarilor. In caz contrar, agentiile teritoriale pentru prestatii sociale vor sesiza Curtea de Conturi asupra neregulilor constatate.

"Monitorizarea urmareste ca in urma reincadrarii, salariile personalului bugetar sa nu fie diminuate", arata aceeasi sursa, citata de avocat.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
13

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
98

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
18

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...