Regulile noi in UPU salveaza medicii de la asaltul pacientilor

Regulile noi in UPU salveaza medicii de la asaltul pacientilor
Conform noului Protocol National de Triaj al Pacientilor din Structurile pentru Primirea Urgentelor, s-a stabilit ordinea in care bolnavii pot primi ajutor de la medic, unii avand de asteptat intre 1 si 120 de minute, in functie gradul de urgenta.

Aceasta masura este binevenita la Spitalul Judetean Mavromati, mai ales ca de la inceputul anului, unitatea a fost luata cu asalt de aproximativ 200 de pacienti in fiecare zi, aproape dublu decat anul trecut.

Fiecare bolnav solicita sa fie consultat imediat, unii ajungand la UPU disperati ca nu-si gasesc medicul de familie in timpul programului.

Fiecare vine la noi si are impresia ca trebuie sa intre primul. Intr-un fel, fiecare se considera cazul prioritar. Oamenii trebuie sa se invete si sa se mai civilizeze si sa ne lase sa ne facem treaba, a precizat Petre Radauceanu, medic sef al UPU.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
2

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
345

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5619

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...