Registrele agricole din primariile judetului, luate la puricat pana la 1 noiembrie!

Registrele agricole din primariile judetului, luate la puricat pana la 1 noiembrie!

 CRISTIAN ROMAN, prefectul judetului Botosani  

Primariile din judetul Botosani urmeaza sa fie controlate la registrele agricole, in conditiile in care angajatii Prefecturii au constatat unele nereguli in acte.

Controlul este efectuat printr-un ordin al prefectului, intrucat in luna martie a anului viitor se va organiza recensamantul general agricol, mai ales ca si Directia de Statistica Botosani a facut o propunere in acest sens, de a verifica toate primariile in ceea ce priveste evidenta agricola, in principal la registrul agricol.

"A fost foarte bine venita actiunea, cu atat mai mult cu cat juristii Prefecturii, care fac actiuni planificate la primarii, au constatat unele neregurile la registrele agricole, documente foarte importante pentru intreaga comunitate, dar si pentru activitatea ce se va desfasura anul viitor, recensamantul agricol. Am dispus ca, incepand de maine, sa se formeze patru echipe la nivelul judetului, de cate trei oameni", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Cele patru echipe vor avea cate un reprezentant de la Directia pentru Agricultura si Directia Judeteana pentru Statistica, si vor fi conduse de patru juristi, care vor verifica numai registrele agricole.

"Acolo unde lucrurile nu sunt atat de grave nu vom recurge la aplicare de contraventii, dar acolo unde se va constata neglijenta si delasare vom face si acest lucru. O sa incercam sa terminam verificarile pana la 1 noiembrie, atunci cand incepe campania electorala, pentru a evita orice speculatie", a adaugat prefectul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
252

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
312

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
700

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...