Regionalizarea Romaniei incinge spiritele in tabara liberala!

Regionalizarea Romaniei incinge spiritele in tabara liberala!
Florin Turcanu, liderul Partidului National Liberal Botosani, se declara impotriva proiectului de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei, avertizand ca judetul Botosani va disparea definitiv, fapt care va dezavantaja clar cetatenii din aceasta zona. 
 
"PNL nu este de acord cu reorganizarea teritoriala, mai mult de atat, nu suntem de acord sa dispara judetul Botosani. Am trait aceasta experienta de cand guverneaza PDL-ul, daca vom face o raportare teoretica si practica intre Botosani si Suceava, o analiza la numarul de locuitori, la kilometrii de drum, Suceava a primit de 100 de ori fonduri mai multe decat Botosaniul. Daca vom ajunge sa fim condusi de unul din Suceava sau unul din Iasi nu cred ca vreodata se va gandi in primul rand la Botosani si dupa aia la Suceava sau Iasi. Locuitorii judetului Botosani vor avea foarte mult de suferit prin aceasta reorganizare, pentru ca acest lucru depinde de parlamentarii judetului Botosani, si incerc sa rog parlamentarii din judetul Botosani, indiferent din ce partid fac parte sau din care partid au fost alesi, daca Guvernul va veni cu asumarea de raspundere in fata parlamentului, USL va depune o motiune de cenzura. Parlamentarii pot prin votul lor sa voteze motiunea de cenzura si atunci Guvernul va pleca acasa si vom vedea un alt Guvern care va primi votul de investitura", a spus Florin Turcanu, in conferinta de presa a PNL de vineri.

Totodata, Turcanu spune ca graba cu care guvernantii actioneaza nu reprezinta decat o strategie politica pentru a pastra puterea, inaintea alegerilor din 2012.

"Actualii domni care guverneaza Romania cauta in continuare toate solutiile sa mai castige o data. Clar. Si atunci ce au spus, sa tinem parlamentarii legati de glie cu presiuni si santaj. Sa luam cat mai multi primari de partea noastra si imediat va veni reorganizarea comunelor si a oraselor, imediat dupa ce va trece aceasta lege prin asumare de raspundere. Daca legea va trece in toama in maxim 45 de zile va fi promulgata de presedinte. Vor fi numiti interimari presedinti de CJ si prefecti de Prefecturi noi, care vor fi clar din actul puterii si atunci toti prefectii si presedintii de CJ din Romania vor fi PDL-isti. Vor conduce un an de zile, ei vor organiza alegeri vor chema toti primarii la imparat si le va spune: vreti sa ramaneti cu comunele? Jurati credinta, declarati public ca ne sustineti, daca nu la mine sunt butoanele, nu primiti nimic", a conchis liderul liberal.

Si vicepresedintele PNL Gheorghe Sorescu s-a aratat nemultumit de intentia PDL de regionalizare si impartire a Romaniei in 8 judete, inaintand chiar ideea ca este vorba despre o reactie a democrat-liberalilor la programul USL.
 
"Intotdeauna cand se lanseaza provocari pentru Romania, pentru ca programul USL este o provocare pentru ceea ce se vrea a se face dupa ce nu vor mai fi cei de la PDL, nu se face altceva decat sa se vina cu alte teme, reorganizarea administrativ-teritoriala si asa mai departe. Nu spune nimeni ca nu ar trebui sa fie pe agenda de lucru a unui Guvern sau a unei administratii din Romania, dar o intrebare cel putin retorica: discutam de reorganizarea administrativ teritoriala, dar oare nu ne puteam gandi la o eficientizare a administratiei cu reducerea costurilor, cu un efect foarte direct si simtit de catre cetateanul Romaniei? Pe noi, botosanenii, orice reorganizare administrativ teritoriala, oricum va fi ea, ne va dezavantaja. Noi am fost dezavantajati si pana acum, motivat de faptul ca Botosaniul nu a fost decat o masa de vot intr-o situatie sau in cealalta, iar noua reorganizare nu va face decat sa fim a cincea roata", a declarat Gheorghe Sorescu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
617

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
310

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
85

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...