Referendum în rândul profesorilor botoșăneni! Amenință cu boicotarea examenelor naționale!

Referendum în rândul profesorilor botoșăneni! Amenință cu boicotarea examenelor naționale!
În loc să liniștească spiritele, Ordonața de Urgență adoptată zilele de trecute privind salarizarea angajaților din sectorul bugetar a pus și mai mult pe jar angajații din sistemul de învățământ.

La nivel local, Sindicatul Învățământului Preuniversitar (SIP) realizează în cursul acestei săptămâni un referendum prin care membrii de sindicat sunt consultați cu privire la eventuale forme de protest care să fie declanșate, pentru a fi exprimată nemulțumirea vizavi de salariile din învățământ.

Potrivit președintelui SIP, Iuliana Nacu, un calcul simplu arată că lefurile personalului din educație s-ar majora cu un procent nesemnificativ.

“Fără a face un calcul extraordinar de științific, în învățământ creșterea este mică dar s-au mai așezat câteva lucruri după protestul de la București în sensul că s-au mai adus la același numitor anumite creșteri. Din ceea ce mi-am dat seama, ordonanța vizează o creștere salarială cam cu 100 și ceva de lei la toate tranșele, dar la o tranșă de 25-30 de ani înseamnă 5-6%, iar la cei cu 1-6 ani înseamnă 18% și apare în ordonanță o doferențiere a procentului cu care cresc aceste drepturi salariale. Nu este ceea ce ne mulțumește în totalitate. Am trimis în tetitoriu o adresă pentru a vedea poziția membrilor de sindicat referitoare la două forme de protest: boicotarea examenelor și neîncheierea situațiilor școlare. Este un referendum care testează poziția membrilor de sindicat și aceste lucruri nu se pot face decât cu ajutorul tuturor celor care au fost implicați în proces, inclusiv asociația elevilor, a părinților. Oamenii își vor spune părerea pentru că mulți nu sunt muțumiți. Vom vedea care va fi poziția fiecăruia dintre ei", a declarat Iuliana Nacu.

În opinia liderului SIP, sectorul educație este în continuare ignorat.

“După 1990 încoace am fost mereu discriminați, lucru care nu ne mai miră dar asta este importanța care se dă învățământului. Toată lumea cere fără să plătească ceea ce mi se pare anormal, mai ales acum când peste tot calitatea trebuie plătită", a conchis Nacu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
38

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
169

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
191

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...