Reducerile de personal de la ISJ se vor hotari "in mare taina"!

Reducerile de personal de la ISJ se vor hotari "in mare taina"!

 ADA MACOVEI, inspector general al ISJ Botosani  

Reducerile de personal au ajuns si la Inspectoratul Scolar Judetean Botosani!

Dupa reducerea celor 366 de posturi din sistemul de invatamant botosanean, urmeaza o reducere de personal si in randul angajatilor ISJ.

Astfel, din 44 de angajati, la 1 septembrie se vor regasi in grila de personal doar 38 de persoane. Intrucat, dintre cele 44 de posturi, unul este vacant, ISJ va renunta efectiv la inca 5 oameni.

"Vom incerca sa ne descurcam cu reducerea de personal. Este foarte greu sa functionam cu un numar tot mai mic de posturi, in conditiile in care volumul de munca s-a dublat", a precizat inspectorul general al ISJ Botosani, Ada Macovei.

Pentru ca scopul principal este reducerea cheltuielilor, Ada Macovei spune ca se vor incerca si alte masuri, precum lipsa primelor sau a orelor suplimentare.

"Vom incerca sa nu facem disponibilizari, sa detasam din oameni. Chiar daca ne opunem, nu avem ce face", a mentionat Ada Macovei.

Cu toate acestea, sefa ISJ a evitat sa rosteasca vreun nume dintre cele vizate pentru o eventuala reducere de personal. Insa a oferit destule indicii care sa dea de gandit angajatilor sai, chiar daca deciziile se vor lua "in mare taina".

"Nu nominalizez pe nimeni, pentru a nu crea panica, pana cand nu se vor lua in mare taina deciziile. Nu ne jucam cu nervii oamenilor", anunta Ada Macovei.

Din start, protejati vor fi angajatii care si-au vazut de treaba, spune sefa invatamantului botosanean.

"Cei care au muncit cot la cot cu noi si au raspuns sarcinilor de serviciu nu au de ce sa se teama. Cu siguranta, insa, nu vor ramane acele persoane care ma pandesc pe mine daca sunt sau nu la serviciu, pentru a sti daca sa plece din inspectorat", avertizeaza Ada Macovei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...