Record de cazuri noi COVID. Botoșani: 16 pozitivi din 300 de teste, un nou deces în urma infecției

Record de cazuri noi COVID. Botoșani: 16 pozitivi din 300 de teste, un nou deces în urma infecției

Nu mai puțin de 16 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, au fost declarați vindecați alți 26 de pacienți dintre cei infectați, dar s-a înregistrat și un nou deces COVID.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1660, miercuri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

De marți, de la ora 10:00, până miercuri la aceeași oră, au fost prelucrate 310 probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19.

Numărul cazurilor active în prezent a scăzut la 188, iar incidența de infectare este de 0,42 per mia de locuitori.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 110 decese, ultimul consemnat fiind al unui bărbat de 62 de ani, din comuna Vorona, care avea și alte comorbidități. El a fost testat pozitiv marți, decesul fiind declarat în aceeași zi.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

******

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate 2.158 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei. La terapie intensivă sunt internați în stare gravă 550 de pacienți cu COVID-19. În același interval de timp, s-au declarat 33 de decese în rândul infectaților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

AUR și-a prezentat programul de „reconstrucție” a României. Cum arată reformele guvernării suveraniste propuse de partid (video)

Vineri, 9 Iunie 2023
383

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat public, joi seară, la Pensiunea „Casa Lux” din municipiul Botoșani, programul de guvernare în 15 puncte „Reconstruim ...

Mesajul dur al unui licean care susține greva profesorilor: „Au un cuprins mai mare de studiat pentru titularizare decât au citit unii parlamentari în toată viața lor”

Duminică, 4 Iunie 2023
874

Un elev al Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani a transmis, în prag de absolvire, un mesaj de susținere a grevei profesorilor, din recunoștință față de cadrele di...

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Miercuri, 31 Mai 2023
658

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din cre...