Record de cazuri noi COVID. Botoșani: 16 pozitivi din 300 de teste, un nou deces în urma infecției

Record de cazuri noi COVID. Botoșani: 16 pozitivi din 300 de teste, un nou deces în urma infecției

Nu mai puțin de 16 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, au fost declarați vindecați alți 26 de pacienți dintre cei infectați, dar s-a înregistrat și un nou deces COVID.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1660, miercuri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

De marți, de la ora 10:00, până miercuri la aceeași oră, au fost prelucrate 310 probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19.

Numărul cazurilor active în prezent a scăzut la 188, iar incidența de infectare este de 0,42 per mia de locuitori.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 110 decese, ultimul consemnat fiind al unui bărbat de 62 de ani, din comuna Vorona, care avea și alte comorbidități. El a fost testat pozitiv marți, decesul fiind declarat în aceeași zi.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

******

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate 2.158 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei. La terapie intensivă sunt internați în stare gravă 550 de pacienți cu COVID-19. În același interval de timp, s-au declarat 33 de decese în rândul infectaților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat de 25 de ani rănit într-un grav accident rutier

Duminică, 25 Septembrie 2022
330

Un accident rutier a avut loc, duminică seară, în apropierea localității Ripiceni. Un tânăr de 25 de ani a fost rănit, după ce s-a răsturnat cu mașina, anunță reprezentanții In...

Peste 5.000 de elevi din județul Botoșani fac naveta pentru a ajunge la liceu

Duminică, 25 Septembrie 2022
52

Peste 5.000 de elevi din județul Botoșani fac naveta pentru a ajunge la școală, a anunțat, duminică, inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc. Oficialul a precizat că bugetul alocat în...

Accident la o cursă auto din Suceava. Spectator din Botoșani, izbit de o mașină (video)

Duminică, 25 Septembrie 2022
817

Un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Trușești, a fost lovit, duminică, de o mașină, la o cursă auto organizată pe un aerodrom din Vatra Dornei, județul Suceava.I...