Recensământul face prima victimă. Purtătorul de cuvânt al INS, dat afară

Purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică a fost demis după ce a spus că declararea Codului Numeric Personal în faţa recenzorilor nu este obligatorie.

Cad capetele la INS. Asta după ce purtătorul de cuvânt al instituţiei, Vladimir Alexandrescu, a declarat în urmă cu câteva zile că populaţia nu este obligată să-şi declare CNP-ul. Or, legea prevede contrariul: românii sunt obligaţi de lege să-şi declare codul numeric personal, informează Realitatea TV.

Alexandrescu a fost dată afară, miercuri, a anunţat preşedintele INS, Virgil Voineagu.

Institutul Naţional de Statistică susţine, într-un comunicat de presă, că populaţia este obligată să ofere recenzorilor Codul Numeric Personal.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biserica rectitorită la Hlipiceni de Arhim. Ciprian Grădinaru va fi sfințită sâmbătă

astăzi, 08:24

Sâmbătă va fi resfințită Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni, județul Botoșani, localitatea natală a Arhimandritului Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Cat...

Iftime vorbește despre cele mai mari greșeli. ”Când am crezut în Croitoru!” / ”Toți au vrut să mor astă-vară cu fotbalul!”

astăzi, 07:45

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Omul de afaceri și viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani a vorbit d...

19 septembrie pe Știri Botoșani. Ziua în care Sala Polivalentă a primit un nume, Orban întâmpinat cu aplauze la Botoșani și primarul pleacă în America!

astăzi, 07:30

19 septembrie 2008 Sala Polivalentă Elisabeta Lipă Noua Sală Polivalentă ce va fi inaugurată la începutul lunii viitoare, va purta numele multiplei campioane olimpice Elisabeta Lipă....