Recensamantul botosanenilor: Cei care refuza sa dea informatii sau sa deschida usa vor fi "adusi in rigorile legii", spune Flutur!

Recensamantul botosanenilor: Cei care refuza sa dea informatii sau sa deschida usa vor fi "adusi in rigorile legii", spune Flutur!

 Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani  

Primarul Catalin Flutur a facut un apel la toti factorii implicati in efectuarea Recensamantului populatiei si locuintelor sa isi dea tot concursul pentru ca aceasta actiune sa se desfasoare in cele mai bune conditii si in conformitate cu legea.

"Cred ca nu s-a inteles foarte bine cat este de important pentru tot ce inseamna Romania acest recensamant. Pentru Botosani, ca si pentru fiecare localitate in parte, de altfel, recensamantul este foarte important. Unul din indicatorii importanti in momentul in care primim sume defalcate de la bugetul de stat este acel indicator care inseamna populatie. Si atunci cred ca responsabilitatea noastra este sa facem in asa fel incat cei care sunt alesi recenzori sa respecte legea si sa isi dea tot interesul, pentru ca cea ce fac, fac in folosul comunitatii locale. Noi vom duce recensamantul si obligatia legala pana la capat", a spus primarul Catalin Flutur.

Edilul-sef al municipiului a mai precizat ca in cazul tuturor celor care vor refuza sa raspunda la intrebarile recenzorilor se vor aplica sanctiunile prevazute de lege, in cuantum de pana la 5.000 de lei.

"Datorită faptului ca este o lege, nu vom face niciun fel de rabat. In momentul in care cei care nu raspund in mod pozitiv cerintelor unei legi, ca legea-i lege, nu vom face niciun fel de rabat de la a-i aduce in rigorile legii. Si aici ma refer la cei care nu vor sa dea informatii, nu deschid, nu raspund. Fac un apel la populatie sa inteleaga cat de important este pentru noi acest recensamant", a adaugat Flutur.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
20

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...

Botoșăneanul Gheorghe Sorescu, alături de noua generație de jandarmi! (Foto)

astăzi, 15:56
33

Cei 148 de elevi ai promoției aprilie 2024 de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni se îndreaptă către un capitol nou al vieții lor, plini de entuz...

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
328

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...