Daune morale de 40.000 de euro, cerute in instanta de jandarmii disponibilizati la Botosani!

Daune morale de 40.000 de euro, cerute in instanta de jandarmii disponibilizati la Botosani!
Sase subofiteri din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Botosani si un salariat civil, dintre cei 17 angajati disponibilizati, au contestat in instanta ordinele prin care au fost trimisi in rezerva, respectiv in somaj. Acestia au fost disponibilizati in urma concursului sustinut, obtinand cele mai mici punctaje.

Actiunile au fost deschise la Tribunalul Botosani. In cazul unuia dintre jandarmi, instanta deja s-a pronuntat si a dispus suspendarea ordinului de trecere in rezerva, IJJ facand recurs la Curtea de Apel Suceava. Pana cand se va proununta o sentinta definitiva si irevocabila, jandarmul a fost reincadrat.

"Sunt şase subofiţeri care au fost trecuţi în rezervă care au contestat ordinul plus un salariat civil care a contestat măsura disponibilizării, toţi au deschis procese care se află pe rolul Tribunalului Botoşani, s-au primit citaţii pentru toţi şapte. Din cei şase subofiţeri la unul singur instanţa a decis suspendarea ordinului de punere în rezervă, această hotărâre de suspendare a ordinului de trecere în rezervă a fost contestată la Curtea de Apel Suceava, celelalte se află pe rol sau în pronunţare, juriştii noştri s-au prezentat, am înaintat întâmpinarea la Tribunal, urmează ca instanţa să se pronunţe", a declarat plt. maj. Dan Izotov, purtator de cuvant in cadrul IJJ Botosani.

Potrivit unor surse judiciare, patru dintre jandarmii care s-au adresat instantei au cerut si daune morale in cuantum de 10.000 de lei de euro pentru fiecare. Cu totii au cerut, pe langa anularea ordinului de trecere in rezerva si reintegrarea in functia detinuta anterior, obligarea la plata unor despagubiri pentru prejudicial material cauzat, pentru eliberarea din functie, egala cu salariile indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat din perioada de la eliberarea din functie si pana la reintegrare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
310

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
331

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
202

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...