Realitatea TV - DOSAR DE POLITICIAN: Clanul Ţurcanu: Mihai, ex-preşedinte ANSVSA şi Florin, preşedintele CJ Botoşani

Realitatea TV - DOSAR DE POLITICIAN: Clanul Ţurcanu: Mihai, ex-preşedinte ANSVSA şi Florin, preşedintele CJ Botoşani

 Florin si Mihai Turcanu  

În cadrul ediției de joi a emisiunii "Dosar de politician", de la Realitatea TV, jurnaliștii au prezentat familia președintelui Consiliului Județean, Florin Țurcanu.

"Am trăit să o vedem şi pe asta: agricultorii au devenit baroni în cadrul Partidului Naţional Liberal, partidul elitist al păturilor sociale superioare şi al preocupărilor liberale. Şi liberalii, rudele mai sărace ale guvernării USL, vor să aibă baronii lor. Problema baronilor PNL este aceea că sunt nişte juniori la începutul combinaţiilor politice şi, astfel, sunt în marea lor majoritate nişte victime sigure ale greilor din PSD dar şi a sistemului de putere pus la punct de Traian Băsescu.

La Botoşani, liberalii s-au procopsit cu o familie de baroni care are preocupări agricole. Viaţa la ţară pare a fi pentru Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botosani, cartea să de suflet. Sau pentru protejatul sau, deputatul penalo-liberal Verginel Gireadă, de profesie mecanizator agricol, fostul primar al comunei Mihai Eminescu. Cum spuneam, în alte dăţi poetul şi politicianul Mihai Eminescu s-ar răsuci de plăcere în mormânt dacă i-ar vedea în toată splendoarea lor pe liberalii botoşăneni.
Şeful judeţului Botosani, Florin Ţurcanu, este aşadar agricultor de seamă, soţia să Anuşca a ajuns deputat PNL după ce a fost băgată cu forţa pe listele USL. Anul trecut baronetul Ţurcanu şi-a mai încercat odată norocul şi a reuşit să-l impună pe fratele său, Mihai Ţurcanu şef al importanţei Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare, cea care supraveghează tocmai afacerile din agricultură şi producţia de alimente. Interesele clanului Ţurcanu în domeniu sunt cât se poate de evidente. De fapt, la ministerul Agriculturii miroase de la o poştă a interese: unul dintre secretarii de stat, tot liberal, pe nume Valentin Şoneriu - de la Braşov, deţine mai multe abatoare şi o reţea de distribuţie de produse din carne.

Ajuns la Bucureşti, şeful Agenţiei Sanitar Veterinare a început să comită gafe după gafe, iar scanul său de şef a fost pus în pericol. Liberalul Mihai Ţurcanu a fost schimbat după numeroasele scandaluri în care a fost implicată agenţia pe care o conduce. Ţurcanu nu ratatează nicio ocazie să se facă de râs în faţa presei- săptămână trecută, timp de o zi, a ţinut o ţară întreaga cu sufletul la gură în scandalul laptelui toxic. Drept urmare, românii au refuzat să mai cumpere lapte, vânzările din magazine prăbuşindu-se. Pe lângă acest scandal, Ţurcanu s-a evidenţiat şi în scandalul cărnii de cal şi a cărnii de curcan toxice, produsă în România şi exportată în Germania", a spus prezentantorul emsiunii.

Citește mai mult (VIDEO) pe Realitatea.net

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
13

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
34

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
40

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...