Reacția șoferului de camion care a ucis o familie din Suceava, când a fost întrebat de accidentul de pe DN2!

Autoritățile au anunțat zi de doliu în comuna din care era familia care a sfârșit fulgerător.

Au apărut detalii despre accidentul cumplit de luni dimineață din județul Suceava, în urma căruia doi copii și părinții lor, dar și un bărbat care le tracta mașina, pe o platformă, au murit.

Potrivit polițiștilor, șoferul unei autocisterne, ucrainean, a adormit la volan și a ajuns pe celălalt sens de mers, unde i-a spulberat. Omul a fost dus la spital cu răni ușoare.

Anchetatorilor le-a spus că nu își amintește absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat. A fost externat și este cercetat pentru ucidere din culpă, scrie publicația știrileprotv.ro.

În comuna din care era familia care a sfârșit fulgerător va fi o zi de doliu, au anunțat autoritățile locale.

La locul tragediei, peste tot sunt împrăștiate resturi din mașina în care se aflau cele cinci persoane: familia cu doi copii și șoferul vehicului cu platformă care le tracta autoturismul defect. Betoniera a fost distrusă în totalitate, iar la câțiva pași distanță este mașina în care se afla familia. Au mai rămas doar câteva bucăți din ea.

Bieții oameni, inclusiv cei doi copii de 8 și 10 ani, au fost găsiți de echipajele medicale blocați în mașina distrusă. Niciunul nu a supraviețuit. Potrivit primelor date din anchetă, șoferul ucrainean al camionului de mare tonaj a adormit la volan, a intrat pe contrasens și i-a lovit frontal.

Camionul în porumb, plus mai era o mașină urcată pe trailer și una pe carosabil. Dezastru, dezastru. Nimic nu mai era”, a spus un martor.

Victimele se întorceau din concediu de pe litoral și mergeau spre casă, în comuna Volovăț. Pentru că li s-a stricat mașina la Buzău, au închiriat de acolo un vehicul cu platformă. Mai aveau doar 70 de kilometri până la destinație.

Ambii soți erau angajați, el la o stație meteorologică din Rădăuți, soția la cabinetul veterinar din comuna Volovăț”, a declarat și Ioan Vicol, primarul comunei Volovăț.

Polițiștii au deschis un dosar penal, deocamdată în rem, pentru ucidere din culpă. Cel mai probabil, șoferul ucrainean va fi pus sub acuzare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Guvernul alocă 59 de milioane de lei municipiului Botoșani pentru a plăti datoria față de Termica!

astăzi, 15:35
52

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 4 iulie 2024, alocarea sumei de 59 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Executivului, prevăzut î...

Sute de elevi din Botoșani sunt nemulțumiți de notele la Evaluarea Națională!

astăzi, 15:11
76

Miercuri și joi până la ora 12:00 elevii nemulțumiți de notele pe care le-au luat au putut depune contestații. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Bot...

PSD Botoșani: Realizarea sistemului antigrindină pentru județul Botoșani intră în linie dreaptă!

astăzi, 14:53
57

Realizarea sistemului antigrindină care să deservească județul Botoșani intră în linie dreaptă. Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Prec...