Reacția primarului din Vorona, după un nou protest al sătenilor din comună. „Este provocat dintr-un interes al unei familii de aici din sat” (video)

Protestul oamenilor din comuna Vorona a continuat și în această săptămână, după ce acțiunea de pichetare anterioară nu a avut succes.

Reacția primarului din Vorona, după un nou protest al sătenilor din comună. „Este provocat dintr-un interes al unei familii de aici din sat” (video)

   Foto: Aurel Ștefan, primarul comunei Vorona

Localnicii din satul Icușeni Vale, din comuna Vorona, au organizat, luni la amiază, un protest fiind nemulțumiți de mașinile de mare tonaj care trec prin sat și le afectează locuințele.

Drumul asigură accesul la o balastieră de pe râul Siret, iar numărul camioanelor care îl tranzitează zilnic este foarte mare.

Dacă ies 80 de mașini pe zi sau 30, 40, nu este normal. Afectează toate casele. Sunt case bătrânești, sunt case cu lut și normal că se dârdâie”, spune un localnic din satul Icușeni.

La fața locului a ajuns și Aurel Ștefan, primarul comunei Vorona, care a stat de vorbă cu cetățenii. De asemenea, și reprezentanți ai balastierei au fost prezenți.

Aurel Ștefan, primarul comunei Vorona, spune că protestul ar fi pornit și întreținut de o familie din sat, care ar avea alte interese la mijloc.

„Este un protest pornit și întreținut de cineva care are un interes concret, pentru că i se împiedică o afacere ilegală. O afacere ilegală, dar desfășurată pe picior mare. Acest protest invocat în mod articial este exploatat și politic de niște oameni care nu se ridică la nivelul problemelor adevărate”, a declarat Aurel Ștefan, primarul comunei Vorona.

De asemenea, primarul din Vorona spune că sătenii ar fi acuzat faptul că, din cauza exploatației apei din Siret ar fi scăzut și nivelul apei din fântâni. Cu toate acestea, primarul susține că probleme cu apa din fântâni sunt în toată comuna, nu doar la Icușeni.

Se invocă scăderea nivelului apei în fântâni din cauza exploatării apei din Siret, dar Siretul este la peste 1000 de metri, chiar 1500 de metri distanță. Însă scăderea nivelului apei freatice nu este doar aici, ci este peste tot în județ, peste tot în țară. Noi avem probleme cu lipsa apei din fântâni în toată comuna, nu doar aici la Icușeni Vale”, a completat Aurel Ștefan.

Cât despre infrastructură, primarul susține că acest segment de drum a fost cuprins într-un proiect de modernizare, însă nu au reușit să prindă finanțare în totalitate.

Afectarea infrastructurii... infrastructura nu este afectată de acum, oamenii ăștia au început să exploateze de la sfârșitul lui iunie. Este un segment de drum din infrastructura noastră pe care l-am avut cuprins într-un proiect de reabilitare prin Anghel Saligny, dar nu ni s-a dat toată finanțarea și în condițiile astea a trebuit să reducem. El este preluat într-un alt proiect pregătit de noi pe o altă finanțare, doar că nu s-a ajuns la punerea în practică. Deci, cum v-am spus, este un protest provocat dintr-un interes al unei familii de aici din sat, care se încearcă a fi valorificat politic”, a adăugat primarul Aurel Ștefan.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

astăzi, 19:51

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

astăzi, 18:45

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

astăzi, 17:45

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...