Reabilitarea termică a blocurilor se apropie de final! Vezi când vor trebui locatarii să plătească

Noi scări de bloc vor fi reabilitate în perioada următoare, fiind deja semnat ordinul de începere a lucrărilor după ce au fost desemnați constructorii, în urma licitației organizată de municipalitate.

Potrivit lui Cornel Herghelegiu, directorul Direcției de dezvoltare locală, s-au dat ordine de începe a lucrărilor pentru un bloc de pe strada Victoriei și Cuza Vodă nr.2, iar în zilele următoare va fi dat ordinul de începere și pentru Calea Națională nr.56. Pe strada Victoriei lucrările vor fi executate de firma Top Design, iar pe celelalte străzi de Dio Construct.

În cadrul acestui program de reabilitare termică cu fonduri europene, în municipiul Botoșani au fost reabilitate 40 de scări de bloc. S-au făcut intervenții la fațadele blocurilor, prin realizarea termosistemului, înlocuirea tâmplăriei uzate cu tâmplărie de aluminiu, lucrări la subsol la rețeaua de alimentare cu apă caldă, lucrări la șarpantă, iar la unele blocuri lucrări la terase.

“Pe actuala perioadă de finanțare nu va mai fi depus niciun proiect de reabilitare a blocurilor pentru că lucrările trebuie finalizate la data de 31 decembrie. Așteptăm startul la noua perioadă de finanțare când acest program va fi continuat", a declarat directorul Direcției de dezvoltare locală.

Fiecare locatar va trebui să plătească un procent cuprins între 10 și 20% din valoarea lucrării. Plata se va face eșalonat, începând de anul viitor, pentru o perioadă de cinci ani.

“După recepția lucrărilor se va face calculul pe fiecare apartament", a mai precizat Cornel Herghelegiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inițiativă de suflet a unor eleve de la un colegiu renumit din Botoșani!

astăzi, 11:00

Patru liceene din clasa a X-a de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani au demarat o acțiune caritabilă, marcând astfel Ziua Mondială a Alimentației, sărbătorită l...

(P) 3 sfaturi de care să ții cont când alegi scaunul de birou

astăzi, 10:48

Scaunul de birou influențează sănătatea, mai ales când stai mai mult de opt ore pe el. Din acest motiv alegerea produsului potrivit este mai mult decât o chestiune de confort. Postura ...

(P) Cum arată piața jocurilor de noroc din România

astăzi, 10:42

Piața jocurilor de noroc din România a cunoscut o ascensiune fulminantă în ultimii ani de zile, atât datorită avansului tehnologic cât și datorită pandemiei de COVID-19, c...