Delegație din Franța, la Primăria Botoșani și la Consiliul Județean-FOTO

O delegație din care au făcut parte oficiali ai primăriei dintr-un orășel din Franța s-a întâlnit, miercuri, cu șefii Primăriei Botoșani și cu cei ai Consiliului Județean.

Mai întâi, viceprimarul Primăriei din Frotignan, Olivier Laurent și Mohamed Boudiaf, director programe de tineret, alături de reprezentanți ai Asociației Dacia Mediteranee, au poposit la Primăria Botoșani unde au fost întâmpinați de viceprimarul Cosmin Andrei.

Întâlnirea face parte dintr-un amplu program desfășurat sub titlul generic “Întâlniri franco-române-Invitație la voiaj", implementat de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu.

“Am luat la cunoștință intinerariul pe care îl veți parcurge în timpul vizitei dvs. și vă doresc să aveți o ședere cât mai plăcută. Sutem bucuroși să vă avem oaspeți la Primăria Municipiului Botoșani. Sper să fie o vizită fructuoasă și în urma prezenței dvs. aici să transmiteți prietenilor, colegilor dvs. să ne viziteze, să vadă meleagurile botoșănene și suntem curioși cum ați găsit acest oraș și vrem să aflăm nu doar lucrurile bune ci și lucrurile rele, sau ce mai avem de îndreptat", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

“Până acum am întâlnit numai lucruri foarte bune. Eu sunt foarte obișnuit să vin în România, soția fiind româncă dar e prima dată când vin la Botoșani și am venit cu mare plăcere. Sper să aducem mai multă lume aici", a spus și viceprimarul orașului Frontignan.

Vizita delegației francezea a continuat la Consiliul Județean. Discuțiile s-au purtat pe tema promovării turismului verde și a culturii locale botoșănene în rândul populației din regiunile franceze, Sete și Montepellier. În vederea colaborării și dezvoltării relațiilor bilaterale s-a discutat și despre proiectele de infrastructură care să faciliteze acest lucru, în speță despre deschiderea aeroportului internațional la Suceava. Aeroport ce urmează să opereze zboruri spre și dinspre Barcelona din primăvara anului viitor, orașul Frontignan fiind localizat în Sudul Franței pe coasta Mediteranei foarte aproape de Spania.

În ultimii 20 de ani asociația a desfășurat mai multe schimburi de experiență și proiecte în România și Franța în vederea promovării artiștilor români din diverse domenii ale vieții culturale și sociale (literatură, artă plastică, muzică de la populară și clasică la contemporană, dansuri tradiționale și moderne, teatru, cinematografie, grafică, tradiții și legende, gastronomie tradițională). Schimburile de experiență și proiectele desfășurate de această societate în județul Botoșani au început acum 8 ani și au fost coordonate de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu.

Delegația urmează să viziteze și să participe la diferite evenimente în județul Botoșani în perioada 13 – 19 August. Schimbul de experiență se va realiza și în sens invers, anul viitor o delegație din Botoșani se va deplasa în Franța.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi polițiști din Botoșani au respins mita oferită de o șoferiță! (Video)

astăzi, 11:21

Joi, 10 octombrie 2024, în jurul orei 10:40, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin inte...

Inițiativă de suflet a unor eleve de la un colegiu renumit din Botoșani!

astăzi, 11:00

Patru liceene din clasa a X-a de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani au demarat o acțiune caritabilă, marcând astfel Ziua Mondială a Alimentației, sărbătorită l...

(P) 3 sfaturi de care să ții cont când alegi scaunul de birou

astăzi, 10:48

Scaunul de birou influențează sănătatea, mai ales când stai mai mult de opt ore pe el. Din acest motiv alegerea produsului potrivit este mai mult decât o chestiune de confort. Postura ...