Razii ale Rutierei în Botoșani pentru prevenirea accidentelor (video)

Razii ale Rutierei în Botoșani pentru prevenirea accidentelor (video)

Polițiștii rutieri din Botoșani desfășoară, în aceste zile, mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru creștrerea gradului de disciplină în trafic, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu.

„Dorim să atragem atenția tuturor participanților la trafic, atât conducători auto cât și pietoni, cu privire la importanța respectării regulilor de circulație și a riscurilor la care se expun în momentul în care nu respectă aceste norme, iar cel mai mare risc este acela de a fi implicat sau de a fi victimă într-un accident rutier”, a afirmat reprezentanta IPJ.

Potrivit acesteia, în primele șase luni ale acestui an, pe drumurile din județ s-au produs 40 de accidente rutiere, în urma cărora au decedat 17 persoane. Principalele cauze de producere, în cazul accidentelor mortale, au fost abateri ale pietonilor, întoarcere neregulamentară și viteza excesivă.

„Din păcate, cei care nu respectă regulile de circulație, conduc fără a poseda permis de conducere, sub influența alcoolului sau cu viteză excesivă, nu realizează că nu se expun doar pe ei pericolului, ci și pe cei din jurul lor, oameni nevinovați, care, întâmplător se află în proximitatea acestora. Pentru a preveni astfel de evenimente, este datoria noastră să identificăm și să sancționăm pe cei care nu înțeleg să respecte aceste norme”, a adăugat Nenișcu.

 

 

Spune-ne opinia ta