Campanie de informare a ISU în Răuseni. 120 de copii au învățat să se ferească de pericole

Campanie de informare a ISU în Răuseni. 120 de copii au învățat să se ferească de pericole

Copiii sunt dornici să învețe și înțeleg, încă de la o vârstă fragedă, diferența dintre bine și rău. Pompierii botoșăneni le-au vorbit astăzi, pe înțelesul lor, despre cum trebuie să se comporte pentru a fi în siguranță acasă, la școală, pe stradă sau în grupul de prieteni.

Să știi să acorzi primul ajutor sau cum să te comporți în diferite situații fie ca e vorba de incendiu, inundații sau descoperirea munițiilor rămase neexplorate, este foarte important.

Și de aceea, indiferent de vârstă, o pregătire în acest domeniu cu siguranță va ajuta la momentul potrivit.

120 de copii din comuna Răuseni au participat la o activitate de informare și educare preventivă care a implicat și exerciții practice prin parcurgerea unor trasee tehnico - aplicative. Pompierii le-au vorbit copiilor despre cum sa prevină o situație de urgență și cum să se comporte în cazul producerii unui eveniment nedorit.

Salvatorii botoșăneni au răspuns invitației Primăriei Răuseni, Școlii Gimnaziale Răuseni și Parohiei Doina și au urmărit ca activitatea să fie interactivă, copiii având posibilitatea să învețe practic, să acorde primul ajutor, folosind și manechine.

Activitatea face parte din proiectul "Vara pe Uliță", care a ajuns la a treia ediție și se desfășoară în perioada 26 - 31 iulie a.c, la Doina, comuna Răuseni.

(Comunicat de presă)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
513

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
117

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
74

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...