Râu la marginea municipiului Botoşani! "Se pierd 10 mc de apă pe oră" - FOTO

Râu la marginea municipiului Botoşani! "Se pierd 10 mc de apă pe oră" - FOTO
De trei zile, la marginea municipiului Botoşani, la ieşirea către Suceava, apa curge şiroaie, formându-se un adevărat râu.

Situaţia a fost semnalată de mai mulţi cetăţeni care locuiesc în zonă şi care spun că sunt momente când apar adevărate fântâni arteziene.

Problema este cunoscută şi de reprezentanţii societăţii Nova Apaserv, care spun că intervenţia pentru remedierea avariei apărută în reţea este de durată, întrucât este necesară confecţionarea unei piese.

În ceea ce priveşte cantitatea mare de apă care curge, cei de la Nova Apaserv spun că este o golire controlată şi că s-a apelat la această soluţie pentru a nu fi afectaţi consumatorii, chiar dacă pierderile sunt însemnate, de aproximativ 10 mc/oră.

“Este o avarie pe conducta din beton, cu diametrul de 600, undeva în zona Ocolitor Pacea intersecţie cu Manoleşti. Este o avarie la îmbinarea unor tuburi din beton. Ca să nu plesnească de tot conducta am dat drumul la golire. Este de confecţionat o piesă foarte complicată, care va îmbrăca efectiv conducta de o parte şi de alta. După calculele noastre, problema va fi remediată cam pe marţi, miercuri. Am mai închis puţin din golire acum, ca să mai reducem din debitul de ieşire.  Am lăsat să curgă pentru a nu fi afectaţi consumatorii. Nu există riscul să se oprească alimentarea cu apă. Pierderea este de circa 10 mc/oră. Nu am ce face. Decât să plesnească şi să rămână Botoşaniulu o zi-două...", a declarat ing. Romeo Obuf, din cadrul Nova Apaserv.










 

 

Spune-ne opinia ta