Rasturnare de situatie in R. Moldova: Comunistii ataca la Curtea Constitutionala!

Rasturnare de situatie in R. Moldova: Comunistii ataca la Curtea Constitutionala!
Partidul Comunistilor a depus marti, 1 septembrie, o sesizare la Curtea Constitutionala impotriva alegerii lui Mihai Ghimpu in functia de presedinte al Parlamentului.

"Consideram ca hotararile Parlamentului din 28 august au fost adoptate cu incalcarea flagranta a Regulamentului si a Constitutiei RM. Am contestat aceste hotarari, deoarece au fost incalcate 13 articole din Constitutia RM, care garanteaza drepturile cetatenilor, a partidelor politice si functionarea normala a Parlamentului", a declarat Vladimir Turcan, citat de Unimedia.

"Avand in vedere importanta problemei, am solicitat ca subiectul sa fie examinat in regim de urgenta de catre Curtea Constitutionala", a mai declarat Turcan.

Sesizarea vine ca urmare a deciziei deputatilor AIE de a continua lucrarile primei reuniuni a Parlamentului de la Chisinau in ciuda faptului ca Partidul Comunistilor solicitase o pauza pentru ca sa-si poata forma fractiunea parlamentara.

Dupa ce deputatii comunisti au parasit sala, cei 53 de deputati PLDM, PL, PDM si AMN au anuntat crearea majoritatii parlamentare si au votat pentru prelungirea sedintei legislativului. Ulterior, deputatii l-au ales pe Mihai Ghimpu, liderul PL, in calitate de presedinte al Parlamentului.

Comunistii spun ca ar fi lezati in drepturi, prin faptul ca nu si-au format propria fractiune parlamentara si nu au putut propune o candidatura a PCRM la functia de presedinte al Parlamentului.

Acuzatia a fost respinsa de liderii AIE, declarand ca sedinta a continuat in mod legal, deoarece in sala au ramas majoritatea deputatilor, iar decanul de varsta Ivan Calin nu a avut dreptul ca ia decizia de a anunta o pauza a sedintei legislativului.

In context, Vladimir Turcan a mai declarat ca PCRM va boicota sedinta Parlamentului, planificata pentru ziua de 2 septembrie, deoarece "a fost anuntata intreruperea sedintei pana la 4 septembrie".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
247

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
291

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
187

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...