Răsturnare de situație în cazul morții unui botoșănean, tată a patru copii

Ancheta unui deces suspect de la Botoșani, anunțat inițial ca o sinucidere, a scos la iveală o crimă.

Un bărbat de 44 de ani, din localitatea Răuseni, tată a patru copii, a murit înjunghiat în gât. Omul era în casă doar cu partenera lui, cea care a și sunat la 112 să anunțe așa-zisa sinucidere.

Cei doi se știau din tinerețe, când au avut o scurtă poveste de iubire. S-au regăsit în urmă cu trei ani, la puţin timp după ce femeia trecuse printr-un divorţ.

Însă relația lor ar fi fost presărată de scandaluri, mai ales că obişnuiau să bea alcool, spun vecinii, potrivit Stirile ProTV.

„A fost în monitorizare și în 2022, prin sesizări la 112 pe violență, alcool. I-am monitorizat, au promis că o să lase. Urmau să se căsătorească, își doreau un copil”, a declarat Elena Motriuc, asistent social.

Cei doi parteneri tocmai se interesaseră la primărie ce analize trebuie să își facă pentru a se căsători.

„Când mergeam, îi găseam bine, o găseam făcând mâncare. Dar din spusele vecinilor seara consumau alcool, se certau, dădeau muzică la maxim. Noi îi găseam relativ bine”, spune și Geanina Onofrei, asistent social.

Sâmbătă seara, un apel la 112 anunţa o sinucidere. Femeia este cea care a sunat să spună că bărbatul de 44 de ani s-a rănit grav în zona gâtului.

”De o săptămână și ceva el era în depresie. L-am găsit lat, era în boxeri, era ud. Am pus mâna pe el, era cald. Era căzut, era jos. Când am aprins becul, jos era sânge. Cuțitul, în alta. I-am luat cuțitul de lângă mâna lui”, a povestit partenera bărbatului.

Reporter: „Ați pus mâna pe cuțit?”

Partenera victimei: „Am pus, să nu-l ia înapoi, eram aiurea atunci.”

Reporter: „Dar nu l-ați rănit dumneavoastră?”

Partenera victimei: „Nu, nu, nu."

Echipajul medical l-a găsit pe bărbat fără suflare.

„Prezenta o plagă în regiune hemitoracica stânga, cu hemoragie masivă, persoană era decedată, nu s-au impus manevre de resuscitare”, potrivit medicului Daniela Amarande.

Medicii legişti au stabilit, însă, că rănile nu ar fi putut fi făcute de către victimă. Ci de o altă persoană. Așa că procurorii au deschis un dosar penal în rem pentru omor.

Confruntată cu noua situaţie, femeia a susținut că nu l-a rănit ea pe bărbat... ci un necunoscut. Anchetatorii încearcă să afle exact ce s-a întâmplat, încheie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La Botoșani: Un bărbat cu o alcoolemie de 1,00 mg/l a intrat cu mașina într-un motociclu parcat!

astăzi, 11:04

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au identificat un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Botoșani, care a produs un accident rutier soldat cu pagube ma...

PSD Botoșani prezintă prima componentă a programului premierului Marcel Ciolacu: „REINDUSTRIALIZAREA ROMÂNIEI”

astăzi, 10:35

PSD Botoșani consideră că obiectivul principal unei campanii electorale este ca partidele și candidații să prezinte soluțiile și propunerile lor pentru îmbunătățirea vieții cetățen...

România trece, în curând, la ora de iarnă. Data la care se dau ceasurile înapoi și noaptea devine mai lungă!

astăzi, 10:21

În noaptea de 26 spre 27 octombrie, ceasurile se dau înapoi cu o oră, iar noaptea devine mai lungă, adică ora 4:00 devine ora 3:00. În fiecare toamnă se face trecerea la ora de i...