Raportul despre situatia absolventilor Universitatii "Spiru Haret" mai intarzie!

Situatia studentilor care au absolvit Universitatea Spiru Haret la specializari neacreditate ramane in continuare incerta. Ministerul Educatiei nu a reusit sa finalizeze raportul pe aceasta tema pe care initial ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, promisese ca il va prezenta miercuri, 29 iulie in sedinta de Guvern.

Andronescu a declarat ca se lucreaza zi si noapte la acest document si ca sunt dificultati. Potrivit ministrului, acesta ar urma sa fie gata "probabil pe la jumatatea saptamanii viitoare", scrie HotNews.

Marti, deputatii PDL din Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor au cerut demiterea Ecaterinei Andronescu, acuzand-o de "modul abramburistic in care conduce Ministerul Educatiei", de "lipsa de logica si de coerenta".

Pe acest fundal, ieri, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga a declarat la Realitatea FM ca "este momentul unei restructurari guvernamentale pana la alegerile prezidentiale".

Ministrul Educatiei ar putea fi vizata de aceasta restructurare. Pana la clarificarea situatiei diplomele absolventilor de la Universitatea Spiru Haret raman valabile si sunt valide pentru toate formele de invatamant aprobate prin lege, declarase ministrul Educatiei saptamana trecuta.

Printr-un act normativ urmeaza sa fie reglementata situatia individuala a absolventilor care necesita revalidarea diplomelor, a adaugat aceasta.

Universitatatea Spiru Haret, cea mai mare Universitate particulara din Europa si a doua din lume, a fost scoasa in afara cadrului legal, Ministerul Educatiei luand decizia de a nu mai acorda diplome pentru absolventii institutiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
205

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
179

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
38

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...