Raluca Turcan cere reluarea probei de Limba română la Bacalaureat 2013, urmare a suspiciunilor de fraudă

Raluca Turcan cere reluarea probei de Limba română la Bacalaureat 2013, urmare a suspiciunilor de fraudă
PDL cere reluarea probei de Limba română la Bacalaureat şi solicită Ministerului Educaţiei să prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor înaintea probei de examen, a anunţat, luni, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan.
 
Ea a spus că, dacă informaţiile cu privire la scurgerea de informaţii înaintea probei de Limba română la Bacalaureatul de anul acesta sunt adevărate, înseamnă că Ministerul Educaţiei este obligat să recurgă la o măsură radicală.
 
Potrivit acesteia, prezentarea publică pe un site naţional a subiectelor de Limba română cu o oră înaintea examenului propriu-zis înseamnă amputarea şanselor pe care copiii le-au avut într-o evaluare naţională.
 
Vicepreşedintele PDL a spus că amputarea şanselor egale înseamnă încălcarea unui principiu fundamental al democraţiei şi, în acelaşi timp, un principiu fundamental pentru evaluare corectă.
 
"Ca atare, PDL consideră necesară reluarea probei de Limba română la Bacalaureatul de anul acesta şi solicită expres Ministerului Educaţiei să prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor înaintea probei de examen şi, în acelaşi timp, să reia evaluarea de limba română", a menţionat Turcan.
 
Zeci de profesori supraveghetori la examenul de bacalaureat susţinut la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală au fost duşi, luni, la Poliţia Capitalei pentru a fi audiaţi, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
65

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
150

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
140

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...