37 de profesori, acuzaţi de FRAUDĂ la Bacalaureat, duşi la audieri. Mita, ascunsă în LENJERIA INTIMĂ

37 de profesori, acuzaţi de FRAUDĂ la Bacalaureat, duşi la audieri. Mita, ascunsă în LENJERIA INTIMĂ
37 de profesori au fost ridicaţi luni de poliţişti, din sălile de examen. Membrii comisiei de bacalaureat şi supraveghetorii au încercat să fraudeze proba de limba şi literatura română la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală. Ei sunt suspectaţi că au desfăcut subiectele şi le-au dat elevilor înainte de ora stabilită. Profesorii au fost duşi cu un autocar al MAI la audieri, iar conducerea liceului a fost schimbată.
 
Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi DGA şi SRI au efectuat luni percheziţii la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Bucureşti. 50 de poliţişti au luat parte la acţiunea desfăşurată la liceul din Capitală.
 
"Percheziţiile au vizat ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă, accesul în sălile de concurs realizându-se ulterior finalizării lucrărilor de către participanţi", potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
 
Procurorii Parchetului Capitalei au început urmărirea penală "in rem" pentru fapte de corupţie privind proba scrisă la Limba română de la bacalaureat care a fost susţinută la Liceul "Dimitrie Bolintineanu".
 
Profesorii sunt acuzaţi de procurori că au luat de la elevi, în schimbul rezolvării subiectelor, cadouri şi bani. La percheziţii, anchetatorii au descoperit bani ascunşi de dascăli şi supraveghetori în lenjeria intimă. De altfel, cei 32 de supraveghetori şi cinci membri ai comisiei de evaluare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost filaţi de o săptămână. Procurorii aveau informaţii clare că vor frauda în masă bacalaureatul, aşa că în şcoală s-au instalat sisteme de supraveghere.
 
Inspectoratul Școlar al Municipiului București a decis, luni, 1 iulie 2013, ca urmare a percheziției realizate de o echipă a Poliției, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5, schimbarea întregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor 5 persoane, precum și a celor 32 de profesori – supraveghetori,  eliberarea din funcțiile de conducere a directorului și a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu şi eliberarea din funcția de director, din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 178, a persoanei care îndeplinea și rolul de vicepreședinte al comisiei din centrul de examen Dimitrie Bolintineanu.
 
La Liceul "Dimitrie Bolintineanu", 266 de elevi au susţinut Bacalaureatul 2013, informeaza rtv.net.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
14

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
133

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
88

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...