Raed Arafat: „În noaptea de Crăciun şi în cea de Revelion restaurantele nu se vor închide”

Raed Arafat: „În noaptea de Crăciun şi în cea de Revelion restaurantele nu se vor închide”

Guvernul urmează să prelungească astăzi starea de alertă, începând cu data de mâine, şi să aprobe, eventual cu unele modificări, măsurile propuse aseară de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Este vorba, printre altele, de renunţarea la măsura purtării măştii de protecţie în spaţile deschise neaglomerate şi la restricţiile de noapte.

Accesul în mall-uri şi restaurante va fi permis şi nevaccinaţilor care au un test negativ la coronavirus.

Operatorii economici pot ţine deschis până la ora 22:00, iar în magazinele mici intrarea este liberă, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum patru metri pătraţi de client.

Va fi permisă şi activitatea în cinematografe, teatre şi săli de sport până la 50% din capacitate, cu accesul inclusiv al celor testaţi negativ.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că în noaptea de Crăciun şi în cea de Revelion restaurantele nu se vor închide.

„Pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat. Totodată, la unităţile de cazare până acum erau permise pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate”, a spus Raed Arafat, potrivit Radio Iași.

Raed Arafat a mai spus că evenimentele în aer liber de Revelion nu au număr maxim de participanţi, dar organizatorii trebuie să respecte măsurile sanitare în vigoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
109

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
356

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
64

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...