Raed Arafat explica de ce a acceptat sa fie ministru al Sanatatii

Raed Arafat explica de ce a acceptat sa fie ministru al Sanatatii
Ministrul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat joi ca a acceptat mandatul pentru a asigura continuitatea, amintind ca in ultima perioada a fost delegat pe aceasta functie.

 "Domnul prim-ministru a fost ministru si eu am avut delegatia si am condus ministerul in ultima luna. Constitutia nu permite sa fie numit un al doilea ministru interimar, care era intentia initiala, si atunci am acceptat pentru a da o continuitate la minister pana la alegeri si pentru a implementa cateva proiecte", a explicat Arafat.

 El a mentionat in acest sens proiectul spitalelor de urgenta, stabilirea planului de investitii pentru 2013, imbunatatirea nivelului anumitor spitale pentru a ridica gradul de finantare, problematica abordata cu CNAS, Scoala de Management Sanitar si Ministerul de Finante, pentru a se gasi solutii pentru anul viitor.

Arafat a fost rugat sa preia Sanatatea dupa demisia lui Vasile Cepoi, la inceputul lunii octombrie, insa atunci a refuzat functia politica, premierul Victor Ponta fiind cel care a preluat interimatul.

Fondatorul SMURD declarase atunci ca accepta sa se ocupe de Ministerul Sanatatii pana la alegeri, dar refuza sa intre in politica si sa devina ministru plin.

 Victor Ponta spunea la inceputul lunii octombrie, cand a fost desemnat prin decret prezidential ministru interimar al Sanatatii, ca nicio alta persoana nu va fi pusa in aceasta functie pana la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
191

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
397

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
113

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...