Radu Stroe l-a schimbat pe şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI

Radu Stroe l-a schimbat pe şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, l-a schimbat din funcţie pe şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, comisarul-şef Jănică Arion-Ţigănaşu, numindu-l în locul său pe comisarul şef Dan Dănilă, până acum director al Direcţiei Investigaţii din DGA. Ţigănaşu a fost mutat în funcţia de şef al Direcţiei Generale Management Operaţional din MAI.

De asemenea, Stroe l-a numit adjunct al şefului DGA pe Liviu Croitorescu, până acum şef al IPJ Ilfov. Explicaţia acestor schimbări, oferită de MAI într-un comunicat de presă, este: "contextul noilor evoluţii legislative privind competenţele Direcţiei Generale Anticorupţie, subsumate exclusiv domeniului M.A.I, şi în scopul operaţionalizării activităţii acestei structuri".

DGA este un serviciu anticorupţie care acţionează exclusiv în cazurile în care sunt implicaţi angajaţi ai MAI, fiind până acum apreciat pozitiv în rapoartele Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Jănică Arion-Ţigănaşu a devenit şeful DGA în noiembrie 2010, când i-a luat locul lui Liviu Popa, când acesta a fost numit şef al Poliţiei Române.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
17

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
32

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
389

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...