Radu Mazare si-a dat demisia din PSD

Radu Mazare si-a dat demisia din PSD
Radu Mazare, aflat in arest preventiv pentru luare de mita, a renuntat la calitatea de membru al PSD dupa ce, la mijlocul lunii martie, a demisionat din functia de presedinte al organizatiei PSD Constanta, iar in urma cu cateva zile si-a dat demisia si din functia de primar.

Surse din randul organizatiei municipale a PSD Constanta au declarat ca Radu Mazare a plecat din partid, precizand ca demisia ar fi fost depusa saptamana trecuta la filiala municipala.

Secretarul executiv al PSD Constanta, Cristinel Dragomir, a precizat ca miercuri a aflat despre decizia luata de Radu Mazare, iar, conform statutului partidului, acesta nu mai este membru PSD din momentul in care si-a inaintat demisia.

"In prima sedinta a organizatiei municipale se va lua la cunostinta despre aceasta demisie si asta este", a precizat Cristinel Dragomir, fara sa faca alte comentarii, scrie ziare.com.

La jumatatea lunii martie, Radu Mazare a renuntat la functia de presedinte al organizatiei judetene a PSD Constanta, iar vinerea trecuta el si-a dat demisia si din functia de primar al Constantei.

Atributiile de primar au fost preluate de catre viceprimarul Decebal Fagadau, dupa ce Radu Mazare, primar al Constantei din anul 2000, a fost arestat preventiv si suspendat din functie, prin ordin al prefectului.

Radu Mazare a fost arestat in 2 aprilie, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii. Tot atunci, a fost emis un mandat de arestare si pentru Sorin Strutinsky, insa acesta era deja arestat preventiv intr-un alt dosar.

Radu Mazare este acuzat ca, in perioada 2006 - 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri in Constanta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
63

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
29

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
64

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...