Radu Mazăre rămâne în libertate: "Foarte curand voi renunta la Primarie"

Radu Mazăre rămâne în libertate: "Foarte curand voi renunta la Primarie"
Radu Mazăre rămâne în libertate. Judecătorii Curţii Supreme au respins cererea de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. După expirarea ordonanţei de reţinere de 24 de ore, primarul Constanţei a luat masa la un hotel din Capitală după care s-a dus la apartamentul său din Bucureşti.

La ieşirea de la audieri, edilul Constanţei a declarat că le-a spus judecătorilor că va renunţa la primărie pentru că a obosit. Mazăre a comparat ceea ce se întâmplă acum cu perioada comunistă. "Sunt obosit, e adevarat, i-am multumit doamnei judecator ca a avut rabdarea sa se uite pe documente. Am obosit si cred ca foarte curand voi renunta la Primarie", a declarat Radu Mazare.

Cercetările în dosarul în care a fost reţinut Radu Mazăre au la bază sesizarea făcută de Agenţia Naţională de Integritate, pe vremea când era condusă de Horia Georgescu.

O noapte in arestul politiei
Radu Mazare, acuzat, printre altele, ca a luat mita noua milioane de euro, a fost retinut, luni seara, dupa mai multe ore de audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, de unde a iesit incatusat. Primarul social-democrat si-a petrecut noaptea de luni spre marti in arestul Politiei Capitalei. Tot luni, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de omul de afaceri Strutinsky Sorin Gabriel, arestat preventiv in alta cauza, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de complicitate la luare de mita.

"In perioada 2006-2009, inculpatul Mazare Radu Stefan, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de inculpatul Mazare Radu Stefan atat direct, cat si prin intermediul celuilalt inculpat", se precizeaza intr-un comunicat DNA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
30

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
127

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
45

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...