Racla cu părticele din moaştele a 33 de sfinţi, adusă la Biserica "Sfânta Cuvioasa Parascheva" - FOTO

Racla cu părticele din moaştele a 33 de sfinţi, adusă la Biserica "Sfânta Cuvioasa Parascheva" - FOTO
Câteva zeci de credincioşi au aşteptat duminică după-amiază sosirea raclei cu părticele din sfintele moaşte a 33 de sfinţi de la Catetrala Mitropoliei din Iaşi.

Un sobor de preoţi, conduşi de preotul paroh al Bisericii "Sfânta Cuvioasa Parascheva", Visarion Vizitiu, şi co-slujitorul Grigore Diaconu, au aşteptat în faţa bisericii de pe Pietonalul Unirii sosirea autoturismului care a adus de la Iaşi preţiosul dar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru credincioşii botoşăneni ce pe 14 octombrie o vor sărbători pe Sfântă şi care va rămâne în incinta bisericii până pe 16 octombrie.

Din cauza ploii, racla a fost dusă în Biserică pentru ca oamenii să se poată închina în linişte, nu în ploaie şi frig.

"În 2009 a venit pentru prima dată racla cu părticelele sfinţilor şi atunci a fost ca astăzi, ploaie. Nu este oare acesta un semn că aducându-i aici pe sfinţii luptători ai lui Dumnezeu, Dumnezeu a dat ploaie? Ploaia de care oamenii au atâta nevoie. Doar un mic semn este acesta. Iată că sămânţa aruncată a ajuns pe mâini bine, aici la Botoşani, a rodit, iar dumneavoastră, cei prezenţi şi cei care vor mai veni să se închine la sfintele moaşte, vor dovedi că sunt slujitori autentici ai credinţei noastre", a cuvântat preotul Grigore Diaconu.

În următoarele zile, la biserica cu Hramul Sfintei va avea loc un program liturgic special, prilejuit de marea sărbătoare închinată Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Astfel, luni la ora 17 va avea loc slujba Acatistului Cuvioasei Parascheva, iar marţi, tot de la ora 17, Slujba Vecerniei Mari cu Litie.

Miercuri dimineaţă, credincioşii vor asista la Slujba Utreniei, Sfânta Liturghie şi Slujba Parastasului. Joi va avea loc Paraclisul Cuvioasei Parascheva iar vineri, în ultima zi a şederii sfintelor moaşte la Botoşani, va fi săvârşită Taina Sfântului Maslu. Ulterior, racla cu părticele din sfintele moaşte va pleca spre Iaşi.

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu devastator, proprietarul găsit carbonizat în interiorul casei! (Foto, Video)

Marţi, 5 Decembrie 2023
691

Tragedia s-a întâmplat la Costești. Flăcările au fost observate de vecini, care au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor. La fața locului s-au deplasat în cel ...

Gestul impresionant făcut de trei frați din Botoșani. ”Le-am strâns mâna și i-am felicitat!” (Foto)

Marţi, 5 Decembrie 2023
470

”Dacă vii la donare, nu veni singur, mai ia pe cineva cu tine!”, a fost mesajul transmis de dr. Loredana Roșca, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani.  ...

Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Marţi, 5 Decembrie 2023
411

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut anunțul către tineri în cadrul Galei Voluntarului, eveniment desfășurat marți seara în sala Teatrului pentru Copii și Tineret...