Răcirea vremii se resimte în toată ţara

Sâmbătă, răcirea vremii se va resimţi în toată ţara. Cerul va fi acoperit de nori şi doar prin sud se va arăta puţin soarele. Maximele prognozate se încadrează între -3 şi 7 grade. În Bucureşti, vântul va sufla alert, iar la amiază maxima va fi de 6-7 grade.

Sâmbătă, răcirea vremii se va resimţi în toată ţara. Doar în sudul ţării apare din când în când soarele, în timp ce în celelalte regiuni, dar în special la munte norii vor fi consistenţi. Va ninge din nou în mai toate masivele montane şi pe arii restrânse şi în Maramureş, Transilvania şi în Moldova si doar izolat în Crişana şi în Banat. Vântul rămâne turbulent în toate regiunile, dar la munte rafalele pot ajunge în continuare până la 70-80 km/h.

În Moldova vremea nu va fi la fel peste tot, exceptând vântul destul de tăios. În nordul regiunii norii sunt mai denşi şi pot să apară şi ninsori slabe, în timp ce în centru şi în sud apare puţin şi soarele. Şi regimul termic este diferenţiat: 2-3 grade la Suceava şi la Botoşani, 4 la Iaşi, 5 la Bacău si la Focsani şi 6 la Galaţi.

Duminică, cerul rămâne mai mult noros, mai puţin în sud-estul ţării, unde apare din când în când şi soarele. Ninge slab tot prin nord, centru şi în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 3 grade în estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc şi 5 grade în Lunca Dunării, la Giurgiu.

Luni, ninsorile se extind şi spre regiunile extracarpatice, dar rămân destul de slabe şi pe arii restrânse, în timp ce în vestul ţării cerul începe să se degajeze. Vântul va sufla cel mult moderat, cu intensificari trecătoare în estul ţării, mai ales în partea a doua a zilei. Valorile termice vor fi cuprinse între minus 6 grade la Miercurea Ciuc şi 3 grade la Drobeta Turnu Severin. (RTV)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au respins 2.650 euro mită de la un conducător auto prins beat la volan! (Video)

astăzi, 10:34

Duminică, 27 octombrie, în jurul orei 2.30, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către...

Andrei Tcaciuc, un spectacol despre ”oamenii care se grăbesc” într-un oraș al energiilor culturale (Video)

astăzi, 09:58

Coregraf și performer botoșănean de origine ucraineană, Andrei Tcaciuc a urmat cursurile programului Coregrafie din cadrul Universității Națională de Arte „George Enescu” din Iași...

Peste o sută de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European: oferta AJOFM

astăzi, 09:56

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 142 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Germania 60 locuri de mun...