"Vrem bani!" Cum s-au revoltat baronii PDL

"Vrem bani!" Cum s-au revoltat baronii PDL

 ELENA UDREA  gandul.info

Distribuirea fondurilor europene prin Ministerul Dezvoltării Regionale i-a împins pe pedelişti la revoltă. Tăierea bugetelor pentru primării şi consilii judeţene şi blocarea fondurilor europene i-au încăierat pe şefii PDL din teritoriu, care i-au cerut premierului Emil Boc să dea drumul banilor către judeţe.

"Dacă nu ne puteţi ajuta, măcar nu ne faceţi mai mult rău!", i-au spus premierului mai mulţi lideri din teritoriu, în cadrul Biroului Permanent de sâmbătă, desfăşurat la Drobeta-Turnu Severin.

Surse participante la discuţie au precizat pentru Gândul că primarii şi mai mulţi preşedinţi de filiale grupaţi în jurul şefilor din Alba şi Timiş, Mircea Hava şi Gheorghe Ostaficiuc, i-au reproşat lui Boc lipsa de fermitate în privinţa "bâlbelor" celor responsabili cu distribuirea fondurilor. "În 2007 şi 2008, alţii au luat resursa. Când eram în coaliţie cu PSD, ei au luat cei mai mulţi bani. Când am fost doar noi a venit criza!" "Cei care s-au bâlbâit au plătit cu funcţia!", a fost răspunsul premierului.

Coincidenţă sau nu, cu doar o zi înainte de întâlnirea din Mehedinţi, unde se anunţase că urma să se dezbată problema finanţării din bani europeni, secretarul de stat responsabil cu distribuirea banilor UE, Ioan Andreica, a demisionat din ministerul condus de Elena Udrea. Oficial, demisia invocă "motive personale". Surse din partid au precizat, însă, pentru Gândul, că plecarea lui Andreica din Ministerul Dezvoltării a avut loc în urma unor discuţii aprinse cu Elena Udrea.

Motivul? Ministrul i-a reproşat acestuia că a distribuit fondurile europene ce privesc lucrări de canalizare şi introducerea apei curente după propriile interese şi chiar că ar fi modificat destinaţia iniţială a banilor. Concret, Andreica, membru al filialei Bistriţa-Năsăud condusă de Ioan Oltean, ar fi fost acuzat că a semnat contracte cu unele primării conduse de pesedişti şi liberali, fără ştiinţa Elenei Udrea. Cazul "Andreica" nu a fost discutat oficial la întâlnirea de sâmbătă, ministrul Turismului şi Dezvoltării dând în schimb asigurări că finanţarea europeană va ajunge mai repede la primăriile conduse de pedelişti.

Ajutor de la partid pentru primarii codaşi

Pedeliştii au stabilit strategia pentru câştigarea alegerilor locale din 2012. Astfel toţi primarii PDL au primit un termen de şase luni pentru a prezenta partidului intenţia clară de a candida pentru încă un mandat. O dată cu anunţarea candidaturii, aceştia vor fi nevoiţi să anexeze şi lista cu promisiunile electorale pe care le-au făcut, precizând cât din ceea ce au promis au şi realizat. Cei care au rezultate "zero" la capitolul promisiuni electorale vor primi sprijin de la centru, astfel încât măcar unul dintre proiecte să fie finalizat până la scrutin.

La finalul celor şapte ore de discuţii maraton, concluziile dezbaterii au fost enunţate ambiguu de către vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, acesta precizând doar că au fost luate în discuţie proiectele de apă şi canalizare şi că autorităţilor locale le-au fost cerute proiecte clare pentru infrastructură.


COMPLET PE gandul.info

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
407

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
547

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
661

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...