"Ţiganii nu sunt români! Nu ei ne-au scris istoria!", au scris hackerii români pe site-ul Le Monde

"Ţiganii nu sunt români! Nu ei ne-au scris istoria!", au scris hackerii români pe site-ul Le Monde
După ce, în urmă cu o săptămână, gruparea RNS a atacat site-ul Telgraph, se pare că hackerii sunt hotărâţi să reabiliteze imaginea românilor în întreaga Europă.

"Aceasta nu este o mişcare de rezistenţă, un protest, sau o revoltă! Este strigătul întregului popor român ce face apel la fraţii noştri care au uitat că şi în venele noastre circulă un sânge român. Sângele ce-a fost jertfit şi vărsat pe câmpurile de luptă pentru a fi scrisă istoria neamului nostru cere acum DREPTATE. Eroii patriei noastre nu vor muri niciodată! Vrem să nu se uite CINE l-a vărsat pentru ca România sa existe astăzi pe hartă, să le amintim copiilor şi nepoţilor noştri, să îi respectăm cu onoarea cuvenită. Ne-a ajuns atâta batjocură. Ţiganii nu sunt Români! Nu ei ne-au scris istoria! Când vorbiti despre compatrioţii nostri nu mai folosiţi expresiile "Ţigani Români". Noi v-am respectat Franta, voi ne veţi respecta ROMÂNIA!

R.N.S. VEGHEAZĂ pentru ca aceste lucruri să fie înfăptuite.

Acesta a fost mesajul care s-a afişat pe site-ul lemonde.fr, asemănător celui publicat cu doar o săptămână în urmă pe site-ul Telegraph. Pe site-ul publicaţiei englezeşti a fost publicat un mesaj în limba română, în care presei din Marea Britanie i se cere să facă distincţia între români şi ţigani.

Pe blogul RNS, cititorii îi încurajează pe hackeri să întreprindă acţiuni asemănătoare şi în Spania şi Italia.

Românii din Europa sunt adesea consideraţi a fi ţigani. Mai mult, există cetăţeni europeni care cred că a fi român înseamnă a fi ţigan şi viceversa.

După ce, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o emisiune franţuzească un actor a inventat "salutul românesc", care se efectuează cu mâna întinsă, Ambasada României de la Paris a cerut "prezentarea de scuze, sancţionarea responsabililor şi informarea Ambasadei cu privire la măsurile adoptate pentru ca această situaţie să nu se mai repete".

Nici în alte ţări europene imaginea românilor nu este deloc bună. În luna martie, poliţia daneză îi descria pe români ca pe o naţie de criminali periculoşi.

Ministerul Afacerilor Externe se sesizează în cazurile de xenofobie, dar se pare că imaginea, odată formată, este foarte greu de schimbat.

Nu se ştie câtă eficacitate vor avea mesajele de site-urile străine, dat fiind faptul că limba română nu este una de circulaţie internaţională, dar cu siguranţă faptul că hackerii romăni sunt foarte buni, va fi confirmat, pentru cei care se îndoiau de capacităţile acestora. (Realitatea.net)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
225

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
208

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
306

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...