Incepe procesul Basescu-Patriciu, legat de caseta in care presedintele este acuzat ca a lovit un copil

Incepe procesul Basescu-Patriciu, legat de caseta in care presedintele este acuzat ca a lovit un copil
Începe procesul "pixelului albastru". La Judecătoria Sectorului 1 din Capitală are loc, miercuri, primul termen al procesului în care preÅŸedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu pe motiv că ar fi trucat filmul în care ÅŸeful statului pare să lovească un copil la un miting electoral din 2004.

Imaginile au apărut în presă ÅŸi au fost difuzate în mod repetat de televiziuni în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenÅ£iale de anul trecut. Patriciu a relatat incidentul la o emisiune televizată, cu o zi înainte de apariÅ£ia filmului în presă.

Ulterior, Băsescu l-a dat în judecată pe Patriciu acuzându-l de "minciună ÅŸi trucarea unor filmări", plângerea sa fiind înregistrată la instanţă la începutul lunii decembrie 2009.

Imediat, omul de afaceri Dinu Patriciu a anunÅ£at ÅŸi el că l-a dat în judecată pe preÅŸedintele Traian Băsescu, cerând, la rândul lui, instanÅ£ei Judecătoriei sectorului 1- SecÅ£ia civilă despăgubiri de un euro. Acest proces va avea primul termen pe 4 mai.

În 1 decembrie, preÅŸedintele a solicitat Institutului NaÅ£ional de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă filmul din campania din 2004 conÅ£ine urme de intervenÅ£ie tehnică în sensul modificării integrităţii.

Două zile mai târziu, INEC anunÅ£a că a transmis AdministraÅ£iei PrezidenÅ£iale rezultatul verificărilor solicitate de instituÅ£ie în legătură cu autenticitatea unei înregistrări din campania electorală din 2004 în care ÅŸeful statului părea că loveÅŸte un copil.

Tot atunci, preÅŸedintele Traian Băsescu declara că, potrivit INEC, înregistrarea de la PloieÅŸti conÅ£ine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu e autentică ÅŸi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateÅ£e a unei înregistrări autentice.

Sursa: Gandul

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
41

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
44

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
297

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...