"Somez public DSP sa-si faca treaba!", spune prefectul judetului

"Somez public DSP sa-si faca treaba!", spune prefectul judetului

Cristian Roman, prefectul judetului Botosani

Plecand de la neregulile depistate in judetul Botosani vizavi de acele persoane care, desi detineau certificate de handicap, detineau si permise de conducere, calitati incompatibile pentru aceeasi persoana, Guvernul Romaniei a decis demararea unei campanii nationale, prin care sunt verificati toti beneficiarii din sistemul social.

In ultima perioada au fost verificari privind incadrarea in grade de handicap si acordatea certificatelor in judetul Botosani, in perioada iunie-iulie 2010, fiind verificate 4.312 persoane, din care 237 au fost verificate in teren, 56 de cazuri fiind propuse pentru reevaluare, 32 de cazuri cu handicap grav si 24 cu handicap accentuat, cele mai multe fiind pe afectiuni vizuale, respectiv 42, alte 5 cazuri pe afectiuni fizice, 2 somatic, 2 psihic si 5 mintal.

De asemenea, in aceeasi perioada a fost desfasurat si controlul privind acordarea venitului minim garantat, fiind verificate 38 de unitati administrativ-teritoriale, cu 3.599 de dosare in plata, fiind verificate doar 1.206 dosare, iar pentru 439 de dosare s-a solicitat primarilor suspendarea platilor.

De exemplu, la Trusesti s-au verificat 40 de dosare din 129, dar toate erau sablon, adica la toate lipseau documente si s-a cerut suspendarea dosarelor pentru toate cele 129 de dosare, pana la clarificarea situatiei.

"Toate aceste nereguli pe care noi le-am constatat ridica niste semne de intrebare privind unele carente din sistem care se pare ca nu functioneaza corect pe alocuri. Trebuie sa facem reforma, smecherii trebuie trimisi la munca iar cei care au nevoie de asistenta sociala trebuie ajutati", a spus Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Desi reprezentantul Guvernului in teritoriu se declara pentru reforma in sistemul de asistenta sociala, nu aceeasi dorinta pare sa existe si din partea Directiei de Sanatate Publica, care trebuie sa participe activ in restabilirea ilegalitatilor in acest sistem. Potrivit prefectului, DSP se declara nemultumita ca din cauza acestor actiuni de evalare a persoanelor cu handicap nu isi mai poate desfasura activitatea curenta a institutiei, conducerea DSP fiind astfel apostrofata de prefect, care a somat Directia de Sanatate Publica sa-si faca treaba.

"DSP ne atrage atentia prin ITM, desi este o campanie nationala de restabilirea echilibrului in acest sistem social, DSP ne aduce la cunostinta ca din cauza acestei perioade mari de derulare a acestei actiuni, de evaluare, nu putem permite scoaterea din activitatea curenta a DSP. Somez DSP de a-si lua in serios atributiunile si de a colabora la reforma in  sistemul social. Nici macar un director de DSP nu este mai presus de ministri si de prim-ministrul Romaniei. Somez public DSP sa-si faca treaba", a subliniat prefectul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
27

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
88

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
18

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...