"Se fac presiuni in continuare asupra directorilor, ii termina de zile", spun sindicalistii botosaneni!

"Se fac presiuni in continuare asupra directorilor, ii termina de zile", spun sindicalistii botosaneni!
Directorii care au respectat nota transmisa de inspectorul general Ada Macovei si au solicitat instantelor suspendarea judecarii in anumite dosare ale profesorilor nu au, deocamdata, sorti de izbanda. Maria Tiprigan, lider SIP la nivelul judetului Botosani, spune ca toate actiunile directorilor au fost respinse.

"Chiar astazi am discutat cu avocatul nostru, s-au judecat vreo 3 procese vineri, unde domnii directori au solicitat suspendarea judecarii in anumite dosare, dar instantele nici nu au bagat de seama, actiunile sunt fara nicio valoare. Se fac presiuni in continuare asupra directorilor, ii termina de zile, ei ne cer sprijinul si trebuie sa tina cu oamenii, pentru ca astazi sunt directori, maine sunt la catedra, azi esti inspector general, maine nu mai esti, astazi esti ministru, maine te duci de unde ai venit, nu esti batut in cuie", spune Maria Tiprigan.

Lidera SIP crede ca protestele de amploare, care dureaza de o saptamana, se vor amplifica, astazi noi scoli si gradinite anuntand proteste, existant riscul declansarii grevei generale daca nu se gaseste o solutie pentru deblocarea situatiei.

"Oamenii nu mai vor sa suporte promisiuni desarte, vor sa isi ia salariile intregi, pentru ca au muncit pentru aceste salarii. Cei care ne conduc, si care au trecut prin scoala romaneasca, nu se gandesc la noi, probabil le plac aceste proteste. Se va ajunge la greva generala daca nu vor transfera fondurile necesare din trimestrul 4 in acest trimestru, sau sa se ia din rezerva de stat. La Bucuresti s-au depus toate doleantele noastre, doleante care se stiau de mult timp si care acum s-au repetat. Vina este la Guvern, la Ministerul Educatiei, care trebuia sa vizeze acest transfer de fonduri si nu se ajungea la situatia actuala. Le dam um ultimatum pana maine", a spus Maria Tiprigan.

Si reprezentantul LSI este de aceeasi parere, Liviu Axinte spunand ca, daca situtia nu se rezolva la nivel central, printr-o hotarare de Guvern, protestul va continua si in zilele urmatoare, sub forma in care a fost declarat.

"Daca vor fi solutii propuse, acestea vor fi aduse la cunostinta oamenilor si ei vor hotari daca le accepta, daca suspenda protestele si reiau activitatea sau nu", a mentionat Liviu Axinte, lider LSI Botosani.

Chiar daca sindicalistii spera ca in cursul zilei de astazi Guvernul sa transeze problema si sa se gaseasca o solutie avantajoasa pentru profesori, au fost facute cereri pentru autorizarea mitingului pana vineri. O delegatie a cadrelor didactice a intrat din nou la discutii cu prefectul de Botosani, timp in care, afara, profesorii au intonat imnul de stat si au cerut demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
221

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
231

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...