"Pompă pentru poză!" Repunerea în funcţiune a Staţiei de pompare pentru irigaţii de la Manoleasa, criticată de liberalii botoşăneni

În urmă cu o săptămână, ministrul agriculturii Petre Daea apărea la Botoşani pentru a verifica dacă autorităţile din agricultura judeţeană s-au ţinut de cuvânt în privinţa umplerii cananelor pentru irigaţii cu apă din staţia de pompare de la Manoleasa. Gestul său a fost taxat de liberalii botoşăneni.

"Pompă pentru poză!" Repunerea în funcţiune a Staţiei de pompare pentru irigaţii de la Manoleasa, criticată de liberalii botoşăneni

Într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Botoşani, senatorul Costel Şoptică, a criticat vizita ministrului agriculturii la Manoleasa pe care a caracterizat-o drept exerciţiu de imagine în condiţiile în care la Staţia de pompare a apei de la Manoleasa o singură pompă din cele patru funcţionează.

"A venit la Botoşani domnul ministru al agriculturii, cu directori, cu parlamentari, şi s-au bucurat că au pornit o pompă, un eveniment naţional în ceea ce priveşte irigaţiile. Dacă ăsta este un nivel la care am ajuns, e foarte grav. Să ne bucurăm că am pornit o pompă de irigaţii, fără să ştim dacă pe canalul respectiv apa stă sau nu cumva intră în pământ... Dar ce este şi mai grav este faptul că cei de la ANIF trebuiau să aibă o cerere din partea unei asocieri, acea asociaţie de udători, care să spună: "Oameni buni, trebuie să irigăm 800 de hectare, avem nevoie de cantitatea asta de apă" şi aşa mai departe. Vreu să vă spun nu doar că nu există cererea, dar nu există nici asociaţia de udători pentru că nu s-a constituit încă. Nu avem cui da apa, dar ca să dea bine în poză am pornit o pompă, apa a ţâşnit pe un canal şi ne-am bucurat cu toţii în sensul că a înviat mortul. Mortul degeaba îl resuscitezi cu nişte aparate, iar când iei aparatele de pe el rămâne tot mort", susţine senatorul Costel Şoptică, membru în comisia pentru agricultură în mandatul 2012- 2016, atunci când nici măcar acea pompă "pentru poză" nu s-a pus în funcţiune, iar canalele au rămas la fel de colmatate aşa cum erau de ani de zile.

Chestionat în privinţa lipsei de iniţiativă tocmai pe această zonă, senatorul liberal a admis că şi acea pompă înseamnă ceva, dar nu suficient. "Face o diferenţă foarte mare, e drept, dar acea apă nu foloseşte nimănui. Eu ca să bag apă pe un canal, trebuie să-mi ceară cineva. Eu nu spun că nu e bine, dar respectăm legile sau nu?", a afirmat Costel Şoptică.

 

Spune-ne opinia ta