"Politia Animalelor", o impostura de care Ministerul de Interne nu reuseste sa scape

Contrar aparentelor, "Politia Animalelor" nu are nicio legatura cu institutiile statului, dimpotriva, Ministerul de Interne face tot posibilul sa se delimiteze de acest ONG, inclusiv prin actionarea lui in justitie pentru folosirea incorecta a insemnelor oficiale.

Cazul cailor salbatici de la Letea, prezentat pe larg saptamana trecuta in mass-media, a readus in atentie o situatie incredibila. Un ONG, autodeclarat institutie de protectie a animalelor, foloseste toate insemnele Politiei Romane, inducand in eroare cetatenii. Autoturismele de serviciu ale ONG-ului Politia Animalelor au embleme inscriptionate cu insemnul "Politia" incadrat de culorile drapelului national, folosesc girofar, angajatii detin geci reflectorizante similare cu cele ale Politiei Romane, si are functii specifice doar Politiei Romane, scrie Adevarul.

Mai mult, numarul de inmatriculare al masinilor folosite contine prescurtarea MAI, specifica Ministerului Administratiei si Internelor.

Si asta in ciuda faptului ca exista o Ordonanta de Urgenta care interzice fundatiilor si asociatilor folosirea in titulatura lor a denumirilor unor institutii de interes local sau national.

Povestea a inceput in urma cu cativa ani, cand Emilian Prodan (fost Ioan-Grigore Prodan), trimis in judecata in doua dosare de coruptie, autointitulat comisar general al organizatiei Comisariatul pentru Societatea Civila, si-a facut propria politie - "Politia Animalelor".

Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor a fost infiintat la nivelul Comisariatului pentru Societatea Civila, in 2009, pronuntata de Tribunalul Bucuresti, si are ca scop declarat "protectia animalelor impotriva relelor tratamente si purtarii nejustificat abuzive". In Romania, singurele institutii abilitate cu protectia animalelor sunt Ministerul de Interne si Autoritatea Nationala Sanitar - Veterinara pentru Siguranta Alimentelor.

Comisariatul pentru Societatea Civila a incercat sa inregistreze la OSIM mai multe marci, dar toate cererile au fost refuzate: Inspectoratul General Pentru Protectia Animalelor - Politia Comisariatul pentru Societatea Civila, Inspectoratul General Pentru Protectia Animalelor - Politia Animalelor, Politia Nationala pentru Protectia Animalelor.

Totusi, la 4 mai 2010, marca "Politia Animalelor" a fost inregistrata la OSIM, iar la 26 iulie 2010 au fost inregistrate insemnele de pe autovehiculele de serviciu.

Despre functiile pe care subordonatii sai le au - agent, inspector, comisar - Emilian Prodan a explicat ca nu sunt grade militare, doar functii.

De asemenea, acesta sustine ca particula MAI de pe numerele de la masina nu au legatura cu Ministerul de Interne, ci se refera la luna mai. "Pe 21 mai, de Constantin si Elena, am decis sa punem numele lunii la numerele masinilor. Este doar o coincidenta", a declarat Prodan.

Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, cere judecatorilor sa anuleze marca "Politia Animalelor", intrucat aceasta "a fost solicitata cu rea-credinta, este contrara ordinii publice si creeaza confuzie".

"Conduita Comisariatului pentru Societatea Civila evidentiaza faptul ca inregistrarea marcii a fost deturnata de la scopul prevazut de lege si anume acela de a distinge serviciile sale de cele ale Politiei Romane, la acela de a crea confuzie si a da impresia ca Politia Animalelor este o structura a Politiei Romane", mai arata chestorul Liviu Popa, conform Adevarul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Băiat de 18 ani înjunghiat mortal de un coleg în timp ce se aflau la o petrecere!

astăzi, 12:00

Un băiat în vârstă de 18 ani, din Milișăuți, și-a pierdut viața în cursul zilei de sâmbătă, 16 noiembrie, în timp ce se afla la o petrecere cu prietenii. Din ...

Se prăbușește „împărăția laptelui”. Seceta, scumpirile și munca plătită în bătaie de joc adâncesc sărăcia în ruralul din Botoșani!

astăzi, 11:15

Sunt comunități rurale în România care trăiesc exclusiv din creșterea animalelor. În județul Botoșani, de exemplu, există o tradiție aparte a creșterii vacilor de lapte. Sat...

O biserică din Botoșani intră în sărbătoare, programul manifestărilor religioase! (Foto)

astăzi, 10:48

Biserica Vovidenia din Botoșani își serbează hramul pe data de 21 noiembrie. Programul liturgic începe pe data de 20 cu o procesiune cu Sfintele Moaște din patrimoniul Bisericii și a...