"Să facem fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN!"

"Să facem fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN!"
Agenţia Naţională Antidrog lansează campania de prevenire a consumului de tutun sub sloganul  "Să facem fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN!" pentru marcarea "Zilei Mondiale fără Tutun" (31 mai 2011).
              
Ziua Mondială fără Tutun este marcată în toata lumea, în fiecare an, pe 31 mai. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat aceasta zi ca  “Ziua Mondială fără Tutun, în anul 1987, printr-o iniţiativă de a atrage atenţia asupra impactului pe care il are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

Consumul de tutun este una dintre cauzele de deces care pot fi prevenite. Conform statisticilor OMS, în acest an, mai mult de 5 milioane de oameni vor deceda din cauza unei afecţiuni provocate de consumul de tutun: infarct, atac cerebral, cancer, afecţiuni  pulmonare etc. Mai mult de 600.000 de persoane din care peste 25% copii vor deceda datorită expunerii la fumatul pasiv. Până în 2030, numărul total al deceselor provocate de consumul de tutun ar putea creşte la 8 milioane de persoane anual. În secolul 20, consumul de tutun a ucis 100 de milioane de persoane.

Până la sfârşitul secolului 21, consumul de tutun ar putea ucide 1 billion de oameni. Agenţia Naţională Antidrog, ca instituţie cu rol integrator al politicilor publice antidrog, prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani, foloseşte acest prilej pentru a iniţia în judeţ campania  de informare şi sensibilizare asupra riscurilor consumului de tutun, dar şi de promovare a prevederilor Convenţiei Cadru asupra Tutunului, campanie denumită generic "Să facem fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN!".

Prin activităţile de informare asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoase, ne vom adresa, în primul rîndul categoriei de vârstă mai vulnerabilă la consumul de tutun, inclusiv la fumatul pasiv : adolescenţilor şi tinerilor.

În fiecare an, în această zi, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani, implementează activităţi de informare, prin distribuirea unor materiale publicitare care vin în sprijinul populaţiei, cu sfaturi de a renunţa la consumul de tutun, de a informa populaţia cu privire la beneficiile aduse de spaţiile fără fum de ţigara şi de a sensibiliza populaţia privind necesitatea respectării cadrului legislativ care interzice fumatul în spaţiile publice şi încurajează respectarea acestuia.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
42

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
846

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
395

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...