"Oameni şi locuri", un proiect de suflet al Asociatiei "Renasterea Botosaneana"

Asociatia "Renasterea Botosaneana" din Botosani implementeaza in parteneriat proiectul intitulat "People and Places"/ "Oameni si Locuri" sub auspiciile Programului Grundtvig-Parteneriate pentru învăţare, al Comisiei Europene.

In cadrul acestui proiect, activitatile au debutat la 1 august 2013 si se vor incheia la 31 iulie 2015.

Parteneriatul de proiect este constituit din 7 organizatii promotoare din Olanda, Italia, Spania, Turcia, Lituania, Estonia si Romania, acestea fiind: institutii de invatamant si organizatii neguvernamentale.

La activitati participa tineri elevi si studenti, coordonati de catre cadre didactice si lucratori de tineret, aproximativ 20 de personae din partea fiecarui promotor/ din fiecare tara(un total de aproximativ 140 de personae). Din Botosani participa 16 tineri, 3 cadre didactice si un lucrator de tineret.

Organizatia coordonatoare este Fundatia "Richter" din Olanda.

Asociatia "Renasterea Botosaneana" din Botosani este unul dintre cei 7 promotori ai proiectului.

Obiectivul general al proiectului este construirea de punţi între generaţii prin transferul de cunoştinţe şi experienţe de învăţare, folosind mijloacele de expresie artistică.

Dintre principalele activitati proiectate am putea aminti aici: ateliere de lucru, seminarii, expozitii, vizite, construire si actualizare pagina web, aplicare si interpretare chestionare de evaluare, activitati de continuitate si raportare, etc.

Sunt proiectate Mobilitati in tarile promotorilor. Pe toata durata proiectului, fiecare organizatie promotoare va efectua un numar de minimum 12 mobilitati.

Pana in acest moment, au avut loc mobilitati in Turcia, Lituania, Estonia, Italia si Spania.

Urmeaza mobilitati in Romania, la Botosani, intre 30 martie-3 aprilie 2015, sub coordonarea Asociatiei  "Renasterea Botosaneana", in colaborare cu Casa Corpului Didactic Botosani  si apoi, in Olanda, in iunie 2015.

Blogul proiectului: http://grundtvig-people-and-places.blogspot.nl/

Dorim sa implicam si alte persoane si institutii interesate si de asemenea, ne propunem sa continuam activitatile prezentate mai sus dupa incheierea acestui proiect. (Comunicat de presă Asociatia "Renasterea Botosaneana")

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...