"Nu e departe momentul cand se va ajunge la un conflict de amploare intre cetateni si actuala putere"

"Nu e departe momentul cand se va ajunge la un conflict de amploare intre cetateni si actuala putere"
Administratiile financiare din judet sunt blocate la aceasta ora, angajatii din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice intrerupand lucrul la ora 8.30, in semn de protest fata de politica salariala a guvernului, dar mai ales fata de decizia de sistare a stimulentelor.

Angajatii au declarat ca asteapta ca ceilalti bugetari din Botosani, nemultumiti de reducerile salariale, sa li se alature in demersul lor.

Contactat telefonic, liderul Cartel Alfa Botosani, Marius Orosanu, a declarat pentru Stiri Botosani ca ceea ce se intampla in aceste zile este doar un bulgare de zapada, care odata declansat nu va mai putea fi oprit, nefiind exclus ca in scurt timp sa se ajunga la un conflict de amploare intre cetateni si actuala putere.

"Categoric nu e o surpriza faptul ca au inceput sa izbucneasca aceste actiuni spontane ale finantistilor. Noi am avertizat de acum cateva luni ca daca nu va exista un dialog social intre sindicate si actuala putere vor exista actiuni spontane care vor aduce prejudicii mai mari tarii decat solicitarile angajatilor de a se reveni la salariile dinanitea diminuarii", a spus Marius Orosanu.



Liderul de sindicat spune ca prejudiciile sunt cu atat mai grave cu cat, daca lucratorii din Finante intrerup lucrul, banii pe care ei ii colectau nu vor mai ajunge la bugetul de stat, fapt care va ingreuna si mai mult situatia economica a tarii.

"Este o solidaritate morala din partea noastra, mai mult decat materiala. Deocamdata. Pentru ca oamenii nu vor mai protesta din solidaritate, ci din necesitate, pentru ei insisi si pentru familiile lor", a adaugat Orosanu, care a tinut sa precizeze faptul ca protestul spontan al finantistilor este doar focul care, odata izbucnit, se inteteste tot mai mult.



"Acesta este principiul bulgarelui de zapada, cum a fost si la Revolutie. Riscul este foarte mare, pentru ca scantei sunt in foarte multe locuri. Simt ca nu e departe momentul cand se va ajunge la un conflict de amploare intre cetateni si actuala putere", a incheiat Marius Orosanu, liderul cartel Alfa Botosani.

Cu toate acestea, numerosi cetateni din Botosani si-au manifestat nemultumirea fata de protestul finantistilor, ei fiind nevoiti astfel sa se intoarca de la usa Fiscului sau a Trezoreriei fara a-si putea rezolva problemele.

Angajatii din Finante spun ca au salarii foarte mici, dupa zeci de ani de munca, in timp ce raspunderea lor este foarte mare. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
241

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
221

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
318

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...