"Mişcarea" lui Băsescu devine astăzi partid

"Mişcarea" lui Băsescu devine astăzi partid
Mişcarea Populară va fi înregistrată azi ca partid politic, urmând să fie condusă până la primul Congres de către deputatul Eugen Tomac.

"Mâine depunem actele pentru înregistrarea partidului. Până la organizarea Congresului, voi coordona activitatea", a anunţat ieri Eugen Tomac.

El şi-a înaintat vinerea trecută în scris demisia din Partidul Democrat Liberal, document în cuprinsul căruia a mulţumit colegilor şi conducerii formaţiunii pentru colaborarea avută.

Eugen Tomac este de profesie istoric. El s-a născut în localitatea Babele din sudul Basarabiei în fostul judeţ Ismail (Ucraina). A venit în România la vârsta de 17 ani prin programul de burse oferit de Guvernul României etnicilor români din jurul graniţelor. În perioada 2005-2008 Tomac a lucrat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale pe probleme legate de românii de pretutindeni. A studiat la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti (1999-2003), şi a susţinut licenţa pe tema "Basarabia, provincie românească la periferia URSS".

Informaţia privind apariţia partidului şi a preşedintelui interimar a fost făcută publică de liderul PDL, Elena Udrea. "Mâine (astazi, n.red.)se lansează Mişcarea Populară, iar Eugen Tomac cred că va fi preşedinte interimar al partidului Miscarea Populară, până la Congres. Înainte de alegerile interne din PDl, un coleg l-a propus pe Cătălin Predoiu la şefia partidului, pentru a împăca taberele. După alegeri, mulţi din tabăra mea au vrut să mergem mai departe într-o mişcare cu ideile noastre", a comentat ea, la Adevarul Live.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu anunţa, la sfârşitul lunii martie, iniţierea procedurilor pentru înfiinţarea Fundaţiei "Mişcarea Populară".

Ulterior, după ce fundaţia şi-a dezvoltat mai multe filiale în ţară, preşedintele Traian Băsescu declara că îi încurajează pe membrii fundaţiei să îşi formeze "un vehicul politic" şi preciza că la terminarea mandatului se va ocupa de Mişcarea Populară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
17

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
45

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
687

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...